Pirmasis lpsk prezidiumo posėdis

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos prezidiumas nutarė, dalį lėšų skirti Trišalių tarybų kūrimui ir jų veiklos stiprinimui bei narių mokymui. Mokymus pasiūlyta organizuoti ne tik profsąjungų, tačiau darbdavių organizacijų ir valstybinių institucijų atstovams.


Taip pat nuspręsta iš gautų lėšų kartu su Lietuvos profesine sąjunga „Solidarumas“ ir Lietuvos darbo federacija rengti bendrus forumus, mokomąją medžiagą bei informacinę kampaniją. 


Posėdyje dalyvavo Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas, generalinė sekretorė Janina Matuizienė, gamybos sektoriui atstovavo Gražina Gruzdienė (Lietuvos maistininkų profesinė sąjunga) ir Algirdas Rauka (Lietuvos miško ir miško pramonės darbuotojų profesinių sąjungų federacija), valstybės – Aleksas Bružas (Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga) ir Aldona Baublytė (Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojų profesinė sąjunga). Šiame posėdyje nedalyvavo paslaugų sektoriaus atstovas Romualdas Nemanius (Lietuvos visuomeninių paslaugų profsąjungų federacija).


www.LPSK.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!