Atlyginimai medikams kilo labai nevienodai

Situacija kiekvienoje gydymo įstaigoje vis kitokia. Didžiausias nepasitenkinimas kilo dėl to, kad daugumoje įstaigų atlyginimai kilo tik gydytojams ir slaugytojams, o kiti darbuotojai, neturintys medicininio išsilavinimo, liko nuskriausti, nors jie taip pat dalyvavo balsavime dėl streiko ir yra profsąjungos nariai. Profsąjungininkai sakė, jog dėl to kilo didelis susipriešinimas tarp darbuotojų. A.Baublytė pripažino, kad padaryta klaidų ir patikino, kad ši problema bus sprendžiama, tačiau paragino aktyviau veikti ir pačioms profsąjungoms viduje.


Išties, ten, kur stiprios profsąjungos ir demokratiški darbdaviai, situacija kur kas geresnė. Štai Klaipėdos apskrities ligoninės Skuodo filiale atlyginimai pakelti buvo absoliučiai visiems dirbantiesiems: gydytojams – 30 proc., slaugytojams – 28 proc., o visiems kitiems – 20 proc. Kitur, pvz., profesinės sąjungos visiškai ignoruojamos, kliudoma jų teisėtai veiklai. A.Baublytė tokioms pasiūlė susirašinėti su administracija raštu, o jei nepavyks – kreiptis į monitoringo komisiją dėl finansinio įstaigos patikrinimo.


Susirinkusieji pabrėžė ir dar vieną skaudžią problemą – medikų „nutekėjimą“ į užsienį. Ypač rajonuose labai trūksta gydytojų specialistų. Įgaliotinių tarybos nariai pageidavo, kad žodis „streikas“ nedingtų iš profsąjungos žodyno, nes tai yra labai veiksmingas ginklas, reikalaujant profesiją atitinkančių atlyginimų.


Visos pastabos ir pageidavimai, kuriuos išsakė profsąjungininkai, bus apibendrintos ir perduotos monitoringo komisijai, kuri sudaryta kontroliuoti, kaip vykdomas gegužės mėnesį pasirašytas susitarimas.


LPSK informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!