Reikalauja didinti atlyginimus ir finansavimą

Pasak medikų organizacijų, Lietuvos sveikatos programoje nurodyta, kad sveikatos priežiūros visuomeninis finansavimas turėtų sudaryti ne mažiau kaip 5 proc. bendrojo vidaus produkto. Deklaruojamas Lietuvos ekonomikos augimas, tačiau iki šiol įmonių sveikatai nebuvo skirta Lietuvos sveikatos programoje numatytų lėšų. Sveikatos priežiūros specialistų darbo užmokesčio vidurkis vienas mažiausių šalyje, o tai skatina ir geriausių šalies gydytojų bei slaugytojų migraciją į kitas šalis.


Medikai tikisi, kad Vyriausybė, savo programoje numatydama didinti sveikatos priežiūros finansavimą, didins atlyginimus ir socialines garantijas sveikatos priežiūros specialistams. Tačiau būtina jau dabar imtis konkrečių veiksmų, kurie leistų sumažinti gydytojų ir slaugytojų migraciją, pakelti medikų kvalifikaciją, užtikrintų galimybę teikti kokybiškas sveikatos priežiūros paslaugas. 


Lietuvos medikus vienijančios organizacijos reikalauja, kad jau šiais metais būtų įvykdyta nuostata skirti sveikatos priežiūros finansavimui ne mažiau kaip 5 proc., būtų išspręstas medikų atlyginimų didinimas bei priimtas sprendimas dėl medikų minimalių atlyginimų nustatymo.


Nepavykus išspręsti sveikatos sistemoje susikaupusių problemų, neatmetama ir visuotinio medikų streiko galimybė.


LPSK informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!