Darbo taryba – neteisėta

Mažeikių rajono Viekšnių vidurinės mokyklos vadovas R. Gricius, nepaisydamas ten jau veikiančios profesinės sąjungos, įkūrė Darbo tarybą.


Mokyklos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas V. Baltutis įsitikinęs, jog šis sprendimas yra neteisėtas. Jis kreipėsi į Lietuvos švietimo darbuotojų profesinę sąjungą (LŠDPS), taip pat į savivaldybės Švietimo skyrių, rajono merą bei apskrities darbo inspekciją.


Pasak respublikinės LŠDPS pirmininko A. Bružo, tokia mokyklos vadovo veikla prieštarauja Darbo kodekse, Darbo tarybų įstatyme ir Profesinių sąjungų įstatyme įtvirtintoms nuostatoms.


Telšių apskrities darbo inspekcija taip pat patvirtino, jog Darbo taryba Viekšnių vidurinėje mokykloje, kur veikia profesinė sąjunga, įkurta neteisėtai. Mokyklos direktorius įpareigotas atšaukti savo įsakymą dėl Darbo tarybos įkūrimo. To nepadarius, jam gresia piniginė bauda nuo 500 iki 5000 litų.


Tokie R. Griciaus veiksmai yra trukdymas profesinės sąjungos teisėtai veiklai, todėl LŠDPS neatmeta galimybės, kad imsis priemonių dėl baudžiamosios teisės priemonių taikymo.


Kontaktinis asmuo:


Ramunė Motiejūnaitė
Atstovė spaudai


Lietuvos švietimo darbuotojų
profesinė sąjunga


Tel.  (8-5) 2617 510
Faksas (8-5) 2628 096


El. paštas vk@lsdps.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!