Mitinge gausus būrys mokytojų piktinosi švietimo ministerijos darbu

Mitingą pradėjo LŠDPS Žemaitijos regiono susivienijimo pirmininkas Eugenijus Jesinas. Jis piktinosi ŠMM pasipūtimu ir nenoru kalbėtis su mokytojų atstovais. Žemaičių atstovas E. Jesinas piktinosi, kad mokytojų interesai ignoruojami, socialinis dialogas nevyksta, ministerija naudoja buldozerinį principą stumdama savo sprendimus.


Po žemaičių lyderio kalbėję profesinių sąjungų oratoriai išsakė pedagogų rūpesčius: toliau nepagrįstai mažinami dirbančių mokytojų krūviai, atimama dalis mokinių krepšelių iš mokyklų, o paskutinis lašas, perpildęs kantrybės taurę, buvo slapčia parengti, iš pagrindų sukritikuoti, tačiau nepaisant to, toliau atkakliai stumiami Pedagogų kvalifikacijos tobulinimo koncepcijos metmenys.


Į mitinguotojus kreipęsis švietimo ir mokslo viceministras Vaidas Bacys buvo pedagogų pasitiktas nepasitenkinimo šūksniais. Jis tepasakė, kad reikalavimai pagrįsti ir pakvietė profesinių sąjungų atstovus pokalbiui.


Mitingo dalyvių pasisakymus apibendrino LŠPS pirmininkas Audrius Jurgelevičius, kuris perskaitė mitingo dalyvių reikalavimus ir juos pakomentavo. „Paskutinį kartą bandome ministerijai pasakyti, kad prieš darant reformas, susijusias su pedagogais, reikia tartis su profesinėmis sąjungomis, o ne tik informuoti jau apie priimtus sprendimus“, – sakė A. Jurgelevičius.


Po to, abiejų profesinių sąjungų lyderiai nuėjo į ministeriją įteikti reikalavimų. Kadangi švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus nebuvo, teko kalbėtis su V. Baciu. Jam įteikti reikalavimai ir griežtai paprašyta atsakyti per 10 dienų.


„Sušalome, bet nuotaika gera. Tikimės, kad taip gausiai susirinkusių kolegų būrys padės ministerijos klerkams suprasti, kad mokytojai turi būti gerbiami ir jų išklausoma. O jei ne, yra ir griežtesnių protesto formų“, – besiskirstant mitinguotajams, tarpusavyje kalbėjo mokytojai iš Rokiškio.


 


Žiniasklaidos pranešimai:


http://www.dialogas.com/naujienos/mitinge-planuoja-dalyvauti-simtai-pedagogu/


http://www.alfa.lt/straipsnis/13192650/Svietimo.darbuotojai.protestavo.pries.vykdoma.politika=2011-12-06_16-12/


http://www.delfi.lt/news/daily/education/mitinguojancios-mokytojos-tikino-jos-ne-melzejos.d?id=52602713


http://www.lrytas.lt/-13231759881321232179-mitinguoja-%C5%A1imtai-%C5%A1vietimo-darbuotoj%C5%B3-papildyta-nuotraukomis.htm


http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/i-mitinga-susirinke-pedagogai-grasina-streikais-56-183585


http://www.diena.lt/naujienos/lietuva/pedagogu-piketas-mokytojas-be-vilties-mokykla-be-ateities-394226


http://www.balsas.lt/naujiena/569446/prie-svietimo-ministerijos-mitingavo-mokytojai-foto#5677-274799


http://www.respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/lietuvos_politika/mokytojai_pasirenge_sausi_pradeti_pamoku_boikota_atnaujinta_833/


http://www.lrt.lt/news.php?strid=5082&id=5910430


http://www.diena.lt/naujienos/lietuva/mokytojai-vel-reikalauja-viceministro-galvos-394271


 


 


Šaltinis:


www.svietimoprofsajunga.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!