Įvyko vairuotojų profesinės sąjungos konferencija

Konferenciją atidarė profsąjungos pirmininkas Ramūnas Narbutas. Apie nacionalinį susitarimą ir teisės aktų, reglamentuojančių darbo santykius, kaitą pranešimą padarė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas. Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Aleksandras Posochovas kalbėjo apie Paslaugų direktyvos įgyvendinimą ES ir profesinių sąjungų poziciją šiuo klausimu. Valstybinės darbo inspekcijos Kauno skyriaus inspektorius Remigijus Remeika pristatė įstatymų, reglamentuojančių transporto darbą, ypatumus.


Po konferencijos įvyko atskirų įmonių profesinių sąjungų posėdžiai: UAB „Finėjas“ profesinės sąjungos pirmininku išrinktas R.Narbutas, įkurta UAB „Romas ir Ko“ profesinė sąjunga – Vairuotojų profesinės sąjungos pirminė grupė.


Vėliau surengtas Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos Transporto sektoriaus atstovų susitikimas, kuriame jo pirmininku patvirtintas R.Narbutas.


Profsąjungos narius individuliai konsultavo teisininkė Jovita Jančauskienė.


Konferencijos dalyviai gavo po pluoštą naujų informacinių lapelių su vairuotojams naudinga informacija. Profsąjungininkai taip pat paraginti agituoti kolegas pasirašyti peticiją „NE vairuotojų diskriminacijai mokant tik 50 proc. nustatytų dienpinigių“.


Diskusijose kalbėta apie galimą Vilniaus autobusų ir troleibusų vairuotojų streiką. Tartasi, kaip susiorganizuoti, kad neatsitiktų kaip Kaune, kai vienai profsąjungai streikuojant, kita jos veiksmus pasmerkė. Čia pagalbą pažadėjo ir LPSK pirmininkas A.Černiauskas.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!