ETUC: dirbtinį intelektą reikia vystyti socialiai atsakingai

Europos Komisija paskelbė aukšto lygio ekspertų ataskaitą dėl dirbtinio intelekto ir pateikė rekomendacijas dėl šios srities etikos gairių, kad vystymas vyktų atsakingai.

Europos profesinių sąjungų konfederacijos (ETUC) konfederacinis sekretorius Thiébaut Weber, šioje grupėje atstovavęs profesinėms sąjungoms, teigia, kad pateiktos rekomendacijos – ilgų ir kartais itin gyvų diskusijų rezultatas.

Nors kai kurių industrijų atstovai ir technologijų optimistai įtikinėjo grupę tinkamai nevertinti rizikų, galutinės išvados yra tinkamas pagrindas tolesniam dirbtinio intelekto vystymui. Tiesa, kad dirbtinis intelektas Europai gali suteikti konkurencinį pranašumą, bet būtina užtikrinti, kad jis tarnautų bendram gėriui bei būtų socialiai atsakingas bei etiškas“, – pabrėžė jis.

ETUC dalyvavimas tokiose diskusijose būtinas, kad būtų įvertinta ir darbuotojų pozija bei užtikrinta, kad darbuotojai būtų informuojami apie šią svarbią temą, dalyvautų priimant sprendimus bei suprastų, ką reiškia dirbtinio intelekto plėtra darbo vietose.

Pagal Europos profesinių sąjungų konfederacijos informaciją
"Pixabay.com" iliustracija
Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!