Rinksis paskutinė taryba prieš VI-ąjį LPSK suvažiavimą

Rytoj, ketvirtadienį, 10 val. konferencijų centre „Best Western Vilnius“ (Konstitucijos pr. 14) prasidės Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) tarybos posėdis. Tai – paskutinė LPSK taryba prieš svarbiausią organizacijos renginį – kas ketverius metus rengiamą LPSK suvažiavimą, vyksiantį gegužės 11 d.

Renginio metu tarybai bus atsiskaityta už LPSK vykdomos veiklos rezultatus ir informuota apie pernai liepą įsigaliojusio naujojo Darbo kodekso įtaką profesinių sąjungų judėjimui bei šalies darbo rinkai apskritai. Pažymėtina, LPSK priklausančių šakų delegatai taip pat svarstys rezoliuciją, skirtą Vyriausybei, „Dėl socialinės partnerystės įgyvendinimo, įsigaliojus naujam Darbo kodeksui“.

Kadangi gegužę rengiamame LPSK suvažiavime bus tvirtinamos veiklos gairės kitiems ketveriems metams, priimami įstatų pakeitimai bei renkama LPSK vadovybė, daug dėmesio bus skirta šių klausimų svarstymui. Posėdyje taip pat prisistatys kandidatai į LPSK pirmininko ir generalinio sekretoriaus pareigybes.

Šis LPSK tarybos posėdis ypatingas tuo, kad nuo jo eigos priklausys tai, kas bus pateikiama, kokie klausimai bus svarstomi per svarbiausią mūsų veiklą bent artimiausiems ketveriems metams lemiantį renginį – LPSK suvažiavimą. Akcentuočiau, kad esame didžiausias ir stipriausias profesinių sąjungų centras Lietuvoje, vienijantis 29 šakas, todėl ši taryba ir artėjantis suvažiavimas aktualūs ne tik mums, bet ir visam profesinių sąjungų judėjimui šalyje ir regione“, pažymi LPSK pirmininkas Artūras Černiauskas.

Pagal LPSK įstatus Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos taryba renkasi mažiausiai du kartus per metus.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!