Uteniškiai susitiko su Vyriausybės atstovu

Šiandien Utenos profesinės sąjungos susitiko su LR Vyriausybės atstovu Utenos apskrityje Imantu Umbražiūnu, išreikšdami nepritarimą naujojo socialinio modelio projekto nuostatoms  ir skubotiems Vyriausybės veiksmams perduoti toliau svarstyti LR Seimui be socialinių partnerių apsvarstymo ir sutarimo LR  Trišalėje taryboje.

Susitikime dalyvavo Utenos apskrities profesinių sąjungų atstovai: Laimutė Taleikienė( LPS Utenos rajono centras), Vilija Bierontienė ir Vaiva Leišienė (AB „Utenos trikotažas‘‘), Vaidas Čypas (UAB „Utenos vandenys“), Alfonsas Petrauskas (Molėtų r. žemės ūkio darbuotojų PS), Vilhelmas Čekuolis (Lietuvos darbo federacija), Alvyda Verikienė ir Žana Loginova (PS „Solidarumas“).

Susitikimas vyko geranoriško supratimo aplinkoje. Visi dalyviai išsakė savo nuomones apie socialinio modelio projektą, išreiškė savo nuogąstavimus ir nerimą dėl darbuotojams bloginamų sąlygų.

„LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija turėtų atlikti darbą, susijusį su atskirų profesijų ir kategorijų darbuotojų darbo užmokesčio tarifų dydžio nustatymu, o siūlomas naujasis socialinio modelio projektas – tai rimbas darbdaviui į rankas. Turime visi įsisąmoninti, kad darbuotojas ir darbdavys niekada negalės derėtis kaip lygūs, todėl valstybės atstovai turi ginti silpnesnįjį, šiuo atveju – darbuotoją. Jeigu Lietuvoje ir toliau nebus galiojančių Įstatymų laikymosi kontrolės, tai jokie naujieji socialiniai modeliai nepadės. Lietuva jau dabar pagal santykių lankstumą yra 9 vietoje tarp ES šalių, tačiau darbdaviams to negana“, – tokios mintys skambėjo profesinių sąjungų atstovų susitikime su Vyriausybės atstovu Utenos apskrityje Imantu Umbražiūnu.

Jam įteiktas Utenos apskrities  profesinių sąjungų  pareiškimas, adresuotas LR Vyriausybei ir jos atstovui, taip  pat  Anykščių  rajono trišalės tarybos siūlymai dėl naujojo socialinio modelio projekto.

Imantas Umbražiūnas pažadėjo apie šį susitikimą ir perduotus dokumentus nedelsdamas informuoti LR Vyriausybę.

Profesinių sąjungų atstovai liko patenkinti dalykiniu susitikimu, įvertindami tai, kad tokie pokalbiai  ir savitarpio supratimas yra reikalingi ir  būtini.

Pareiškimas 2015 06 08

 

Utenos regiono profesinių sąjungų informacija

 

IMG_9713 IMG_9715 IMG_9717

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!