LPSK taryboje apie gynybos finansavimą, profsąjungų teisių varžymą

Kovo 27 d. įvyko eilinis nuotolinis LPSK tarybos posėdis. Jis prasidėjo diskusija dėl gynybos mokesčio. Tarybos nariai liko prie ankstesnės LPSK pozicijos, jog gynybos mokesčio didinimas pridėtinės vertės mokesčio (PVM) didinimo sąskaita būtų didelė klaida, nes tai yra regresinis mokestis ir didžiausią jo įtaką pajus pažeidžiamiausios gyventojų grupės.

Aptarti ir siūlomi Profesinių sąjungų įstatymo pakeitimai, kurie apribotų profesinių sąjungų veiklos laisvę, gegužės 1 d. minimos Tarptautinės darbo dienos paminėjimo planai.

Taip pat posėdyje įvyko susitikimas su socialinės apsaugos ir darbo viceministru Vytautu Šilinsku, kuriame diskutuota apie socialinio dialogo stiprinimą, darbo imigracijos iš trečiųjų šalių politiką, aukštesnio lygmens kolektyvinius susitarimus, darbuotojų atstovavimą, įstaigų ir įmonių vadybos kultūrą, viešųjų paslaugų prieinamumą bei kitas problemas.

Vėliau išklausyta LPSK kontrolės komisijos ataskaita, kurią pristatė šios komisijos pirmininkas Žydrūnas Mineikis; patvirtinti Konfederacijos bei LPSK jaunimo centro 2023 metų sąmatos vykdymas ir 2024 metų sąmatos planai.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!