ETUC: Europiečiai nusipelno geriau nei EK atsakas į Konferencijos dėl ES ateities išvadas

Europos Komisija (EK) paskelbė nuviliantį atsaką dėl Konferencijos dėl Europos ateities pasiūlymų. Galvojant apie Europos ateitį, EK paskelbta pozicija tinkamai nesusikoncentruoja į būtinus veiksmus socialiniam progresui užtikrinti ar pragyvenimo ir darbo sąlygoms pagerinti.

 

EK reakciją į vykusias diskusijas sudarė ilgas iniciatyvų, kurių jau imtasi, sąrašas, antras ilgas sąrašas veiksmų, kurių jau įsipareigota imtis, bei labai trumpas sąrašiukas klausimų, kur „bus apsvarstyta dėl naujų veiksmų sričių“.

 

Pasak Europos profesinių sąjungų konfederacijos (ETUC) sekretoriaus Luca Visentini, po metų darbo europiečiams teikiant įvairius pasiūlymus dėl Europos ateities, tinkamas ES institucijų grįžtamasis ryšys būtų naujų veiklos sričių sąrašas, o ne senienų, ką EK padarė ar ką nusprendė daryti, atkartojimas.

 

„Kas dėl ES Sutarties pakeitimų, Konferencijos išvados apima socialinio progreso protokolą, iškilus konfliktui, garantuojantį socialinių teisių viršenybę prieš ekonomines laisves. Šis pasiūlymas privalo būti įtrauktas į tolesnį ES institucijų darbų etapą, kartu užtikrinant stiprią socialinę dimensiją ES intitucinėje ir ekonominėje valdysenoje. Ypač – per Europos socialinių teisių ramsčio įgyvendinimą“, – sako ETUC generalinis sekretorius.

 

Anot jo, po Konferencijos dėl Europos ateities išvadų ES politikai aiškiai reikia pokyčių ir naujų iniciatyvų. ETUC stipriai pataria EK pirmininkei Ursulai von der Leyen savo kalbai Dėl Europos Sąjungos padėties rugsėjį sugalvoti pozityvesnį ir ambicingesnį atsaką, o socialinę pažangą stumti  į savo programos dėl Europos ateities priekį.

 

„Paskelbtas komunikatas tikrai nesiūlo EK Konferencijos pasiūlymų traktuoti rimtai ir inicijuoti realių pokyčių ES politikoje. Visgi tvirtai tikiu, kad EK supras, jog gali kur kas geriau nei tai. – sako L. Visentini. – Žmonės ir darbuotojai Europoje nusipelno daugiau ir ETUC stipriai sieks, kad jie gautų kažką kur kas labiau apčiuopiamo rudenį.“

 

Šaltinis: Europos profesinių sąjungų konfederacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!