Ukrainos profesinių sąjungų jaunimas: “nelikite abejingi”

Ukrainos profesinių sąjungų jaunimas kreipiasi į kitų šalių profesines sąjungas bei žmones, kviesdamas nebūti abejingais tam, kas vyksta Ukrainoje. Tai – neišprovokuotas karas, kai nukenčia niekuo dėti civiliai gyventojai. Jiems reikalinga pagalba.

Priminsime, kad Ukrainos profesinės sąjungos taip pat teikia maistą ir pastogę žmonėms per Rusijos karinę invaziją, kadangi atakos stipriai apgadino gyvenamuosius namus, darbovietes, infrastruktūrą. Ukrainos profesinių sąjungų federacijai (FPSU) ir Ukrainos laisvų profesinių sąjungų konfederacijai (KVPU) priklausančios profesinės sąjungos, atstovaujančios beveik 5 mln. narių, atvėrė savo turimų pastatų duris siekiantiems prieglobsčio visoje šalyje. Tarp jų daug motinų su vaikais, vyresnių žmonių, o dabar – ir sužeistųjų kare. Šioms pastangoms remti Europos profesinių sąjungų konfederacijos (ETUC) neeiliniame Vykdomajame komitete sutarta remti šias pastangas, įsteigiant Solidarumo fondą, siekiant teikti socialinę apsaugą žmonėms likusiems Ukrainoje, bei išlaikyti spaudimą ES dėl sankcijų Rusijos režimui bei paramos pabėgėliams iš Ukrainos.

Taip pat Ukrainos profesinėms sąjungoms galima aukoti tiesiogiai. Jūsų patogumui iškart pridedame rekvizitus, aukojant doleriais arba eurais:

JSC State Export-Import Bank of Ukraine (JSC Ukreximbank)
SWIFT EXBSUAUX
IBAN UA353223130000002600901282565
Gavėjas: Federation of Trade Unions of Ukraine
Pavedimo paskirtis: “voluntary donation”

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!