ADPS: pritariame mediacijai

Kaip informuota anksčiau, vasario 21 d. „Achemos” gamykloje lankėsi Europos institucijų profesinės sąjungos „Union Syndicale Fédérale“ viceprezidentas dr. Niels Bracke, kurį, kaip socialinio dialogo ekspertą, įgaliojo Europos viešųjų paslaugų profesinių sąjungų federacija (EPSU).

Profesinių sąjungų žiniomis, ekspertui pavyko pasikalbėti su darbdavio atstovais. Pokalbyje diskutuota apie mediacijos procedūrą, kuri susidariusioje situacijoje abiems pusėms galimai padėtų rasti sutarimą.

Achemos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Birutė Daškevičienė sako, kad profesinė sąjunga pritaria mediacijai ir yra pasirengusi šiuo būdu ieškoti konstruktyvaus dialogo su darbdaviu. Apie šį savo sprendimą profesinė sąjunga jau informavo ir N. Bracke.

Pasak B. Daškevičienės, šiuo metu laukiama darbdavio atsakymo dėl pasiūlytos mediacijos procedūros. Tikimasi, kad jis bus teigiamas.

Primename, kad vasario 21 d. „Achemoje“ lankęsis ir su darbuotojais bei vadovybės atstovais norėjęs susitikti Niels Bracke ir LPKS pirmininkė Inga Rugininė nebuvo įleisti į bendrovės teritoriją, kur yra profesinės sąjungos būstinė.

Vaizdo įrašas iš įvykio vietos.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!