Rekomenduotini renginiai

    •  Vasario 22-24 d. Tarptautinė darbo organizacija organizuoja Globalų forumą dėl į žmogų orientuoto atsigavimo. Kiekvieną šių dienų 14-17.15 val. Lietuvos laiku įvairių sričių lyderiai iš viso pasaulio aptars svarbiausius šio koncepto aspektus. Daugiau – renginio puslapyje (angl.). Visuomenei prieinamos tiesioginės transliacijos bus verčiamos į anglų, prancūzų, vokiečių, ispanų, rusų, kinų ir arabų kalbas.

 

    • Vasario 24 d. 14-15 val. Belgijos laiku Briuselyje (Rond-point Schuman) rengiama Europos profesinių sąjungų konfederacijos akcija-eitynės, reikalaujant stiprios direktyvos dėl adekvačios ES minimalios algos ir didesnių atlyginimų darbuotojams, ypač – dėl būtinybės atliepti infliacijos poveikį. Eitynėse kviečiami dalyvauti visi, ypač profesinių sąjungų atstovai iš ETUC narių įvairiose šalyse. Registracija nereikalinga.

 

    • Vasario 24 d. 15-16 val. Lietuvos laiku vyks įtakingo Briuselyje įsikūrusio ekspertų centro „Bruegel“ nuotolinė diskusija „Žalinant Europos atsigavimą po Covid-19”, kur akademikai ir politikai diskutuos, kaip ES tapti kuo konkurencingesnei, bet atitikti Paryžiaus susitarimo nuostatas. Į renginį galima registruotis („Zoom“) arba stebėti tiesioginę transliaciją. Kalba – anglų. Daugiau apie renginį čia (angl.).

 

    • Kovo 1 d. 14-15.30 val. Lietuvos laiku vyks nuotolinis Europos profesinių sąjungų instituto (ETUI) renginys „Įmonių vaidmuo atlyginimų nelygybės kontekste“. Jo idėja – kad nelygybė tarp skirtingų darboviečių turėtų būti atliepiama skirtingai nei nelygybė tarp darbuotojų tose bendrovėse. Visa studija čia. Registracija ir daugiau informacijos – čia (angl.). Kalba – anglų.

 

    • Kovo 3 d. 11-12 val. vyks nuotolinė diskusija „Darbo ir asmeninio gyvenimo derinimo iššūkiai: geroji Lietuvos įmonių patirtis“ su dr. V. Pilinkaite Sotirovič iš Lygių galimybių plėtros centro ir K. Vabolyte iš AB „Swedbank“. Darbuotojų apklausos rodo, kad nepakanka įstatymais įtvirtintų lanksčių užimtumo priemonių, kaip, pavyzdžiui, trumpesnė darbo diena, lanksčios darbo valandos ar „mamadieniai“ / „tėvadieniai“. Bus aptarta, kas skatina ar trukdo naudotis įstatymuose įtvirtintomis galimybėmis kurti šeimai draugišką darbo aplinką. Kalba – lietuvių. Registruotis iki vasario 28 d. užpildant anketą.

 

    • Kovo 7 d. 16.30-18 val. Lietuvos laiku vyks nuotolinis ETUI seminaras Europos teisingos pertvarkos iššūkiai ir perspektyvos“, kur bus koncentruojamasi į perėjimą prie klimatui neutralios ekonomikos ir darbuotojų gerovės apsaugą. Tai – seminarų ciklo apie ekologinius-socialinius pakyčius dalis. Visi – čia. Registracija ir daugiau informacijos čia (angl.). Kalba – anglų.

 

    • Kovo 14 d. 14.30-16.30 Lietuvos laiku vyks ETUI renginys Atliepiant transporto skurdą; raktas į subalansuotą žaliąją pertvarką“. Esmė – pereinant prie klimatui neutralios ekonomikos daug taršių automobilių turės būti pakeisti, bet kol kas taip ir nėra aišku, kaip tai vyks. Tai ypač aktualu ekonomiškai pažeidžiamoms grupėms. Registracija ir daugiau informacijos čia (angl.). Kalba – anglų.

 

    • Kovo 15 d. 15-16 val. Lietuvos laiku vyks ciklo apie dirbtinį intelektą ir jo poveikį visuomenėms bei darbo pasauliui nuotolinis renginys. Šio renginio kviestiniai pranešėjai Anne Mollen ir Lukas Hondrich iš „AlgorithmWatch“. Kalba – anglų. Registracija – čia.
Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!