Vyks balsavimas dėl streiko paskelbimo AB „Achema“

Achemos darbuotojų profesinės sąjungos (ADPS) Tarybos posėdyje nutarta surengti visuotinį AB „Achema“ Achemos darbuotojų profesinės sąjungos narių balsavimą dėl streiko. Jis vyks gruodžio 2-9 d., o rezultatai bus skelbiami gruodžio 10 d.

Balsuojama bus slaptai. Streikui paskelbti reikia bent 25 proc. profesinės sąjungos narių sutikimo.

ADPS reikalavimai dėl AB „Achema“ kolektyvinės sutarties pasirašymo:

1. Darbuotojų tarifinį darbo užmokestį indeksuoti kartą per metus, dėl konkretaus indeksacijos dydžio susitarti iki metų pabaigos.

2. Visiems darbuotojams skirti vienkartinį paskatinimą už metinius rezultatus, priklausomai nuo pasiektų rezultatų.

3. Susitarti dėl ilgesnės viršvalandžių trukmės.

4. Darbo apmokėjimo sistemą nustatyti kolektyvine sutartimi bei supažindinti visus darbuotojus.

5. Pasirašyti AB „Achema“ kolektyvinę sutartį, kuri galio 2 metus.

Kadangi mums svarbu, kad kiekvienas narys kuo geriau suprastų situaciją bei turėtų progą betarpiškai gauti paaiškinimą dėl profesinės sąjungos keliamų reikalavimų ar įmonės situacijos, šį antradienį ir trečiadienį ADPS uždaroje grupėje „Facebook“ vyks tiesioginės vaizdo transliacijos. Per jas pristatysime sprendimą dėl ko paskelbtas balsavimas dėl streiko, plačiau papasakosime apie mūsų reikalavimus, kaip vyks balsavimas bei atsakysime į kitus rūpimus narių klausimus. Dėl to kviečiame aktyviai dalyvauti. Apie konkrečius laikus, diskudijų dalyvius, prisijungimo duomenis informuosime uždaroje grupėje“, – paaiškina ADPS pirmininkė Birutė Daškevičienė.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!