Kada priklauso 100 proc. ligos išmoka užsikrėtus koronavirusu

Primename, kad darbuotojai, dirbantys sveikatos, visuomenės saugumo, viešosios tvarkos palaikymo ar švietimo srityse (kai kontaktas su sergančiaisiais asmenimis yra neišvengiamas arba būtinas), COVID-19 liga užsikrėtę vykdydami savo profesinę veiklą, turi teisę gauti 100 proc. darbo užmokesčio „į rankas“ dydžio siekiančią ligos išmoką.

Susisiekus su šeimos gydytoju, BŪTINA REIKALAUTI, kad išduodant nedarbingumo pažymėjimą gydytojas nurodytų kreipimosi laiką, galimas užsikrėtimo aplinkybes ir nedarbingumo priežastį – „Profesinė liga“ bei ligos kodą pagal TLK-10-AM „U07.1“. Tik gavusi šią informaciją, SODRA išmokės 100 proc. darbo užmokesčio „į rankas“ dydžio siekiančią ligos išmoką.

Svarbu žinoti, kad šiuo atveju profesinės ligos tyrimas nėra atliekamas ir priežastis „Profesinė liga“ šiuo atveju skirta tik identifikuoti asmenis, kuriems ligos išmoka būtų skiriama jiems susirgus COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) dėl jų profesinės veiklos funkcijų ypatybių esant neišvengiamam (būtinam) kontaktui su pavojinga užkrečiamąja liga sergančiu asmeniu.

Pagal Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos inf.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!