ETUC pozicija dėl Žiemos paketo dokumentų

Europos profesinių sąjungų konfederacijos (ETUC) generalinis sekretorius Luca Visentini, komentuodamas Europos semestro Žiemos paketą, teigė: „Komisija pripažįsta, kad atlyginimų nelygybė didėja ir mažai uždirbantiems darbuotojams gyvenimas sunkėja. Dėl to skubiai reikia kelti įstatymu nustatytas minimalias algas ten, kur jos egzistuoja, ir imtis priemonių skatinant kolektyvines derybas kiekvienoje šalyje narėje.“

Jis taip pat pažymėjo, jog yra teigiamai vertinamas įsipareigojimas lanksčiau žvelgti į fiskalinius tikslus.

ETUC konfederacinė sekretorė Liina Carr pridėjo, kad besitęsiantis Komisijos noras mažinti skolas visgi yra neteisingas, ypač, kai pranešimai rodo, jog viešųjų investicijų lygis išlieka žemesnis nei prieš finansinę krizę.

Anot jos, visoms šalims narėms reikia daugiau viešųjų investicijų, kad būtų paskatintas ekonomikos augimas – skoloms mažinti, naujoms darbų vietoms kurti ir gyvenimo standartams gerinti. ETUC pasiruošęs dirbti su Komisija, kad būtų garantuotas tvarus plėtros modelis, pagrįstas oriu darbu ir derinantis augimą su aplinkosauginiais reikalavimais, suvokiant Žemės išteklių ribotumą.

„Reikalavimas šalims narėms įtraukti socialinius partnerius nacionaliniame lygyje Europos semestro etapuose yra geriausias kelias užtikrinant politinių gairių įgyvendinimą subalansuotu ir teisingu būdu“, – prideda ji.

Parengta pagal Europos profesinių sąjungų konfederacijos informaciją

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!