Tyrimas apie darbuotojų padėtį darbovietėse. Prisidėkite!

Vytauto Didžiojo universitete vykdomas mokslinis tyrimas apie darbuotojų ir darbovietės vertybių atitiktį. Užpildę anoniminę anketą ir Jūs galite prisidėti prie šio puikaus ir naudingo tikslo– taip, tikėtina, padėsite ir sau, ir ateinančioms kartoms geriau jaustis darbo rinkoje.

Kai darbuotojo ir įmonės deklaruojamos vertybės ir tikslai nesutampa, darbuotojai patiria didesnę  įtampą, auga nepasitenkinimas darbu, atsiranda pojūtis, kad jo darbo vieta nesaugi, o šie procesai neabejotinai prisideda prie darbuotojo išsekimo ir perdegimo tikimybės, neįvertinimo jausmo bei noro kuo greičiau palikti organizaciją.

Reikėtų pabrėžti, kad darbuotojų nuovargis ir išsekimas yra labai opi šių dienų problema. Šie neigiami faktoriai ne tik didina asmeninių sveikatos problemų pasireiškimą (ilgalaikę nervinę įtampą, depresiją ar kitas lėtines ligas), bet ir neabejotinai daro neigiamą poveikį visai įmonės veiklai.

Vytauto Didžiojo universiteto Ekonomikos ir vadybos fakulteto doktorantas Povilas Foktas rengia disertaciją „Vadybos kultūros kėlimo sprendimai integruojant asmeninių ir organizacinių vertybių kongruencijos modelį verslo organizacijose“ (disertacijos vadovė: prof. dr. Jolita Vveinhardt) ir atlieka tyrimą.

Skirdami 10 minučių savo laiko ir atsakydami šią anoniminę apklausą padėsite mokslininkams geriau suprasti darbo rinką Lietuvoje. Apklausą rasite čia:  https://vertybiukongruencija.limequery.com/112468?lang=lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!