Apie socialinį dialogą – spaudos konferencijoje Seime

Sausio 22 d. Seime įvykusios spaudos konferencijos apie socialinį dialogą, kuriame dalyvavo ir Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) pirmininkė Inga Ruginienė, vaizdo įrašas.

Seimo narių Aušros Papirtienės ir Tomo Tomilino surengtoje spaudos konferencijoje pristatytas SADM darbo grupėje parengtas ir Seime registruojamas Socialinio dialogo plėtros įstatymas bei jį lydinčių įstatymų paketas, kuriame numatytos naujos teisės ir garantijos darbuotojams. Viena iš tokių – pareiga darbo skelbimuose nurodyti siūlomo darbo atlyginimo rėžius.

Valstybės įmonės Lietuvos oro uostai“ darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Robertas Pranckūnas pasakojo, kad profesinė sąjunga mėnesių mėnesius derėjosi dėl kolektyvinės sutarties. Tekstas buvo suderėtas, tačiau paskutiniu momentu įvyko ginčas. Direktorius nesutiko profesinės sąjungos nariams suteikti vieną papildomą atostogų dieną ir atšaukė kolektyvines derybas.

I.Ruginienė apgailestavo, jog darbdaviai Lietuvoje nelabai suinteresuoti kolektyvinėmis derybomis net ir viešajame sektoriuje, jau nekalbant apie privatų.

Spaudos konferencijos vaizdo įrašas – čia.

Išsamus reportažas – 15min.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!