Lyčių lygybės klausimais neturime kuo pasigirti

Liepos 19-20 d. Vilniuje įvyko tarptautinė konferencija lyčių lygybės klausimais bei darbuotojų atstovų įtaką mažinant diskriminaciją šioje srityje. Baigiamąjį projekto „Lyčių lygybės darbuotojų įsitraukime ir sprendimų priėmime profesinėse sąjungose ir darbo tarybose“ renginį pradėjo Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) pirmininkė Inga Ruginienė.

Jos teigimu, lyčių lygybės klausimas darbo vietose yra ypač aktualus Lietuvoje, nes „pasigirti ir pasididžiuoti neturime kuo“. Pirmininkė konferencijos dalyvius informavo, jog naujausiais duomenimis moterys Lietuvoje už tą patį darbą gauna gauna gerokai mažesnius atlyginimus, ir deja, ši atskirtis ir toliau didėja.

„Ir tai nėra vien tik šios dienos problema, ateityje moterys gaus ir mažesnes pensijas. O kad taip tikrai atsitiks, rodo dabartiniai duomenys, pagal kuriuos jau dabar mažiausios pensijos šalyje – būtent moterų“, – savo kalboje sakė LPSK vadovė. Anot jos, tai yra faktai, kurie signalizuoja, jog lyčių lygybės srityje profesinės sąjungos turi veikti gerokai aktyviau.

Konferencijoje dalyvauja profesinių sąjungų atstovai iš Ispanijos, Juodkalnijos, Lenkijos ir Rumunijos.

20180719_092829 20180719_092753 20180719_092744

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!