Keliai sparčiai dyla, o kelininkų gretos byra

Į Lietuvos infrastruktūros statybos rinką vis smarkiau smelkiasi nežinomybė. Kelius tiesiantys ir remontuojantys, tiltus projektuojantys ir statantys specialistai turi vis mažiau garantijų dėl ateities, nes sektoriuje tvyro chaosas – nėra aiškios ilgalaikės strategijos, projektai stringa, o Vyriausybės atstovai tik pripažįsta, kad situacija yra nepavydėtina.

Darbo rinkoje – niūrios nuotaikos

Lietuvos kelių ir autotransporto darbuotojų profsąjungų federacijos pirmininkas Bronius Bučelis pastebi, kad dėl pertvarkų sektoriuje kilo daug sumaišties, o iš Susisiekimo ministerijos ir valstybės institucijų sklindančios žinios kelia nerimą. „Kalbama apie veiklos optimizavimą, turto pardavimą ir taupymo tikslus, tačiau taip pat valstybės įmonė „Kelių priežiūra“ skelbia, kad darbo vietų neteks 150 darbuotojų“, – teigia B. Bučelis. Jis pasigenda vizijos ir dėmesio paprastiems darbuotojams, kurie kasdien pluša prižiūrėdami ir remontuodami Lietuvos kelius.

„Kokios naujienos šiandien pasiekia tūkstančius absolventų, kurie renkasi savo ateities specialybę? – retoriškai klausia B. Bučelis ir atsako. – Kad darbo vietų kelių infrastruktūros sektoriuje – vis mažiau, kad būti inžinieriumi Lietuvoje yra neperspektyvu, jau nekalbant apie žemesnės kvalifikacijos reikalaujantį darbą.“

 

Visą straipsnį skaitykite naujienų portale “Alfa.lt”

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!