Aptartos “VIČI” įmonių grupės darbuotojų skirtingose šalyse bendradarbiavimo galimybės

Gegužės 23 d., “Viči” įmonės grupei priklausančios Plungės gamyklos profesinės sąjungos komiteto atstovai kartu su IUF koordinatoriumi Kirill Buketov, Dmitro Stepanciuk ir LMP pirmininke  Gražina Gruzdiene bei Tarybos nariais Raimondu Tamošausku ir Žydrūnu Mineikiu aptarė bendradarbiavimą su grupės įmonių darbuotojais kitose šalyse, derybų dėl kolektyvinės sutarties eigą ir numatomus bendrus veiksmus.

Susitikimo metu diskutuota apie tai, kad žuvies sektorius pasaulyje auga, tačiau darbuotojų garantijos išlieka nepakankamos. Tai viena pagrindinių priežasčių, dėl ko atskirų šalių ir giminingų įmonių profesinės sąjungos turėtų bendradarbiauti.

„Vičiūnų“ įmonių grupė – viena didžiausių ir ekonomiškai stipriausių Europoje krabų lazdelių ir kitų produktų iš sūrimio ir žuvies gamintoja. 

Grupė su „Viči“ prekių ženklu tiekia savo produkciją vartotojams į daugiau nei 57 pasaulio šalyse. „Vičiūnų“ įmonių grupę sudaro 80 įmonių 17 pasaulio šalių. Produkciją gamina 13 grupės fabrikų. Grupėje dirba 8000 žmonių.  Šie faktai rodo, kad yra visos prielaidos steigti Europos darbo tarybą “Vičiūnų” įmonių grupėje. Tam tereikia darbuotojų iš atskirų šalių iniciatyvos.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!