Prasideda LPSK jaunimo projektas

Penktadienį oficialiai pradėtas įgyvendinti naujas asociacijos “LPSK jaunimas” ir Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos edukacinis projektas “Tu ir Tavo pirmas darbas”.

Pirmasis šio projekto renginys įvyko Sedos miestelyje, Vytauto Mačernio gimnazijoje. Jo tikslas – supažindinti jaunuolius su svarbiausiais dalykais, apie kuriuos reikia žinoti, ieškant savo pirmo darbo. Deja, dar dažnai jaunų žmonių teisės darbovietėse yra pažeidžiamos, su jais nėra teisingai atsiskaitoma. Kaip pastebi asociacijos “LPSK jaunimas” pirmininkas Tomas Jakutavičius, daugelis vyresniųjų klasių mokinių ar pirmų kursų studentų savo karjeros kelią pradeda nuo nelegalaus darbo, dažnas būna “pašventintas” nemalonios patirties.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija laikosi požiūrio, kad, siekiant sukurti socialiai teisingą ir orią darbo rinką, svarbu patiems žinoti ir nebijoti ginti savo, kaip darbuotojų, teisių. Kadangi daug jaunuolių pirmojo darbo ieško gana anksti, esame įsitikinę, kad jų supažindinimas dar mokykloje yra naudingas ir gali padėti išvengti nemalonių situacijų ateityje.

Netrukus jaunieji kolegos keliaus ir į kitus Lietuvos miestelius. Jei norėtumėte panašų seminarą surengti savo mokykloje, parašykite youth@lpsk.lt.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!