Vyksta LPSK tarybos posėdis

Lapkričio 9-10 d. Druskininkuose vyko Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) tarybos posėdis.

Pirmasis pranešėjas – prof. dr. Boguslavas Gruževskis. Mokslininkas papasakojo apie profesinių sąjungų svarbą mažinant skurdą ir pajamų nelygybę. Jo teigimu, būtent profesinės sąjungos gali sukeltį tą postūmį, kuris mažintų pajamų nelygybę – pagrindinę skurdo priežastį.

“Tai nėra tik Lietuvos problema, o viso pasaulio. Kas įdomiausia, mūsų visuomenės tampa vis turtingesnės, problema yra tai, kaip tas turtas paskirstomas”, – pažymėjo B. Gruževskis.

 

[Visą profesoriaus prezentaciją galite rasti čia: B.Gruzevskis_2017-Nelygybe-Skurdas-LPSK ]

 

Po šio pranešimo sekė LPSK 2017 m. veiklos ataskaita. LPSK pirmininkas išskyrė svarbiausius nuveiktus darbus. Pasak Artūro Černiausko, daugiausia laiko ir profesinių sąjungų išteklių, žinoma, pareikalavo derybos dėl naujojo Darbo kodekso ir Socialinio modelio apskritai.

 

[ Visą LPSK veiklos ataskaitą galite rasti čia ]

 

Vėliau sekė Kontrolės komisijos ataskaita ir asociacijos “LPSK jaunimas” veiklos ataskaita. Pastarąją galite rasti čia.

Pirmąją LPSK tarybos dieną užbaigė LPSK generalinės sekretorės Janinos Matuizienės pranešimas dėl LPSK VI suvažiavimo rengimo darbo grupių (įstatų rengimo, veiklos krypčių, suvažiavimo dokumentų rengimo).

LPSK tarybos nariai nutarė dėl grupių sudėties ir suvažiavimo datos. Jis vyks 2018 m. gegužės 11 d. Tada vyks LPSK pirmininko ir generalinio sekretoriaus rinkimai.

 

[ Antrosios dienos Valstybinės darbo inspekcijos asmenų aptarnavimo ir teisės taikymo skyriaus vyriausiojo darbo inspektoriaus Šarūno Orlavičiaus prezentaciją galite parsisiųsti čia: VDI prezentacija. Šarūnas O. ]

 

Priminsime, kad pagal LPSK įstatus kasmet vyksta mažiausiai du tarybos posėdžiai. Metų pabaigoje pristatoma veiklos ataskaita, o pirmajame metų posėdyje atsiskaitoma už organizacijos finansinius metus, aptariamos pagrindinės metų veiklos kryptys bei veiksmų planas, pateikiami finansiniai organizacijos planai.

 

 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!