LPSK posėdyje dalyvavo Seimo SRDK pirmininkas

Šiandien vykusiame Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos valdybos posėdyje dalyvavo ir Seimo socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Algirdas Sysas. Jis pakviestas papasakoti apie rudens sesijoje numatytus svarbiausius darbus, laukiančius mokesčių sistemos pakeitimus, su “SODRA” susijusius klausimus ir, svarbiausia, kaip visa tai paveiks viduriniąją klasę ir jautriausias visuomenės grupes.

Savo pranešimo metu  parlamentaras akcentavo, kad socioekonominė atskirtis Lietuvoje tik didėja. Be to, dabartinė statistika žada tik dar sudėtingesnę padėtį. Esą net 25 proc. šiandien į pensiją išeinančių žmonių neturi būtinojo darbo stažo. Tai reiškia dideles problemas ne tik jiems patiems, bet ir problemą visai valstybei. Kadangi jie nesukaupė lėšų savo normaliai pensijai, jų išlaikymas kris ant mokesčių mokėtojų pečių. Kai darbo jėgos šalyje mažėja, surenkama mažiau mokesčių, tai padaryti tampa vis sudėtingiau.

A. Sysas taip pat pabrėžė, kad būtina kuo greičiau kelti darbo užmokestį biudžetiniame sektoriuje. Juolab, kad ir kainų išaugimas aiškiai matomas. Jis įsitikinęs, jei tai būtų padaryta, tai įsuktų bendrą atlyginimą kėlimą šalyje.

Be A. Syso pranešimo netrūko daug kitų aktualių klausimų. LPSK valdyba aptarė rugsėjo 5 d. vyksiančių LR trišalės tarybos ir “Sodros” trišalės tarybos posėdžių darbotvarkės klausimus ir LPSK poziciją, informuota apie asociacijos “LPSK Jaunimas” vasaros stovyklą (Tomas Jakutavičius), tradicinį LPSK Moterų centro seminarą (Irena Petraitienė), Taline vykusį Baltijos tarybos posėdį (Artūras Černiauskas), taip pat Šiaurės profesinių sąjungų (NFS) inicijuotą projektą dėl darbuotojų teisių Baltijos šalyse, kitaip tariant, ar darbo teisė ir įprastos praktikos nepažeidžia pagrindinių Tarptautinės darbo organizacijos konvencijų.

Taip pat apsispręsta dėl LPSK tarybos datos – ji vyks lapkričio 9-10 d.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!