Grupė Seimo narių apskundė neteisėtą Kaimo reikalų komiteto posėdį Etikos ir procedūrų komisijai dėl Miškų įstatymo svarstymo

Seimo nariai Vytautas Kamblevičius, Petras Čimbaras, Kazys Starkevičius ir Juozas Baublys kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl liepos 5 d. Kaimo reikalų komiteto posėdžio, kuriame, svarstant Miškų įstatymą, buvo grubiai pažeistas Kaimo reikalų komiteto darbo reglamentas.
Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Andriejus Stančikas, pažeisdamas Kaimo reikalų komiteto 2017 m. birželio 28 d. sprendimu Nr. 110-S-19 patvirtintas tvarkos taisykles, kurių 14 punkte įtvirtinta, kad, esant daugiau kaip dviem pasiūlymams, posėdžio pirmininkas pristato visus juos visus ir balsuojama už kiekvieną atskirai. Tačiau Kaimo reikalų pirmininkas A. Stančikas apjungė visus kiekvieno Seimo nario pasiūlymus liepdamas balsuoti tik kartą (Seimo nariai pateikė po daugiau nei vieną pasiūlymą, tačiau balsuojama buvo tik vieną kartą).
Kaimo reikalų komiteto nariai kelis kartus iškart kreipėsi į Kaimo reikalų komiteto pirmininką A. Stančiką, informuodami, jog tokia balsavimo tvarka pažeis Komiteto darbo reglamentą ir posėdis bus neteisėtas, tačiau Kaimo reikalų komiteto pirmininkas ir toliau buldozeriu nesilaikė darbo tvarkos taisyklių.
„Tai, kas vyko Kaimo reikalų komitete, sunku žodžiais apsakyti, nes tokios svarbios reformos svarstymui buvo skirta tik valanda, o Kaimo reikalų komiteto pirmininkas A. Stančikas, apjungdamas Seimo narių pasiūlymus, liepė balsuoti už visus tik kartą. Komiteto pirmininkas A. Stančikas bandė net Komiteto nariams burnas užčiaupti ir, demonstruodamas savo galią, net neleido kalbėti šiuo klausimu.
Negana to, viešai pažemino į Komiteto posėdį atvykusius miškininkų atstovus ir net patį Lietuvos miškininkų sąjungos prezidentą, Miškų ir ekologijos fakulteto prof. dr. Edmundą Bartkevičių, kuriam, net Seimo nariams prašant, nedavė nė minutės pasisakyti miškų reformos klausimu.
Esu tikras, jog Kaimo reikalų komiteto pirmininkas A. Stančikas įeis į Seimo istoriją, kaip Seimo rekordininkas, kuris per mėnesį sugebėjo padaryti 4 grubius statutinius pažeidimus svarstant Miškų reformą”, – pažymėjo Seimo narys Vytautas Kamblevičius.

 

 

Šaltinis: LRS

 

 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!