Profesinės sajungos: ne prieš pokyčius, bet už subalansuotą Darbo kodeksą

Primename, kad Lietuvos profesinės sąjungos visus šalies gyventojus kviečia dalyvauti mitinge, kuris vyks rugsėjo 10 d. (šeštadienį) 10 val. Nepriklausomybės aikštėje prie Lietuvos Respublikos Seimo (Gedimino pr. 53).

„Siekiame, kad Seimas pritartų Prezidentės Dalios Grybauskaitės pasiūlymams ir nuo kitų metų pradžios įsigaliotų naujas subalansuotas Darbo kodeksas, nekenksiantis darbuotojams. Toks, dėl kurio po ilgų diskusijų buvome sutarę Seimo socialinių reikalų ir darbo komitete“, – akcentuoja Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) pirmininkas Artūras Černiauskas.

Anot jo, nors oponentai mėgsta demonizuoti profesines sąjungas ir tvirtinti, kad šios nusiteikusios prieš pokyčius, stabdo pažangą, tai nėra tiesa: „Juk kaip tik profesinių sąjungų atstovai kone dvejus metus dirbo Trišalėje taryboje, Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete, ieškodami konsensuso, kad išloštų visos suinteresuotos pusės. Politikai į susitarimus nusivalė batus. Argi čia profesinės sąjungos stabdo šalies pažangą?“

Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė pabrėžia, kad tikisi, jog Darbo kodekso, o kartu ir šalies darbo rinkos likimą nulemsiantys Seimo nariai suvoks prezidentės D. Grybauskaitės pasiūlymų svarbą dirbantiesiems ir apsispręs teisingai.

„Jei parlamentarai pritars prezidentės siūlymams, manau, žmonės irgi atsižvelgs į tai, kurie politikai palaikė dirbančiųjų pusę, kai balsuos artėjančiuose Seimo rinkimuose“, – dėsto K. Krupavičienė.

Mitingo metu vyks specialistų diskusija aktualiais Darbo kodekso ir socialinio modelio klausimais, bus paneigtas ne vienas paplitęs mitas, o šalies dirbantieji spręs, kokie politikai už savo „nuopelnus“ turi patekti į politinį kapinyną.

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!