Bendradarbiavimas su Danijos LO

Rugsėjo 2 d., penktadienį, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijoje (LPSK) lankėsi Danijos profesinių sąjungų konfederacijos LO atstovų delegacija.

Danijos LO – tai didžiausia centrinė Danijos profesinių sąjungų organizacija, jungianti daugiau kaip 1 mln narių, dirbančių privačiame ir biudžetiniame sektoriuose, apsijungusių į sektorines profesines sąjungas: HK, FOA, 3F, Dansk Metal ir kitas.

Susitikime LPSK Generalinė sekretorė J. Matuizienė pristatė LPSK struktūrą, veiklas, konfederacijos istoriją, akcijas prieš darbo kodekso liberalizavimą, Lietuvos ekonominę ir socialinę padėtį.

Buvo diskutuojama apie svarbiausius profesinių sąjungų prioritetus: tinkamą darbą, atlyginimus, darbo sąlygas, laisvo asmenų judėjimo realijas, socialinį dempingą. Danijos bendrosios profesinės sąjungos 3F atstovai pasidalino leidiniais lietuvių kalba apie darbo teises Danijoje, profesinių sąjungų pagalbą, narystės naudą.

Buvo aptartos tolesnio bendradarbiavimo galimybės, siekiant geriau informuoti Lietuvos darbuotojus apie Danijos darbo  įstatymus, profesines sąjungas, bendrą Baltijos jūros šalių kovą už tinkamą darbą, prieš socialinį dempingą.

Daugiau informacijos apie Danijos profesines sąjungas galite rasti internete:

http://www.lo.dk/English

www.3f.dk/lietuviskai

 

D. Šlionskienė

LPSK veiklų koordinatorė

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!