Moterų centro seminaras Palangoje

Tokio šilto rugpjūčio nesitikėjo niekas. Ir nors mes, LPSK Moterų centro moterys, organizuodamos renginį Palangoje slapta vylėmės, jog oras bus puikus, bet nesitikėjome jį būsiantį tokį palankų ir darbui, ir poilsiui. Tai, be abejo, praskaidrino visų dalyvių nuotaiką. Juolab kad  moterims norisi saulės, šilumos, ramybės, žinių, informacijos ir aktyvių veiksmų.

Seminaro dalyves pasveikinus LPSK pirmininkui Artūrui Černiauskui ir LPSK Moterų centro pirmininkei Irenai Petraitienei, dalyvės prisistatė ir pateikė trumpą informaciją apie save, savo organizaciją.

Vanda Juršėnienė, Lietuvos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos skyriaus vedėja, puiki savo temos žinovė, įdomiai ir išsamiai supažindino su valstybinės moterų ir vyrų lygių galimybių programos priemonių plano įgyvendinimu Lietuvoje.

Konfederacijos teisininkė Evelina Šilinytė papasakojo apie derybas su darbdaviais ir Vyriausybe dėl naujojo socialinio modelio.

Mūsų įdomioji lektorė Adelė Karaliūnaitė papasakojo apie lietuviškų žolynų svarbą, naudą, kūno galias, jų stiprinimą. Davė daug naudingų patarimų ir kaip žolininkė, ir kaip medikė. O ką patarė – nepasakosiu, reikėjo renginyje Palangoje pačioms dalyvauti ir viską įsiminti.

Renginio pabaiga buvo labai linksma, nors ir prireikė dalyvių sumanumo – Moterų centro pavaduotoja Daiva Atmanavičienė protų mūšiui „Profsąjunga – tai aš“ pateikė gana nelengvų ir įdomių klausimų. O po komandų atsakymų išryškėjo trys nugalėtojai, kuriems buvo įteikti prizai.

Taip renginys atrodo mums, organizatorėms. Po renginio dalyviai pateikė pasiūlymus, iš jų matome, kad dar galime ir turime daug ką padaryti geriau. Kadangi moterys atvyko iš įvairių Lietuvos vietovių, skirtingų organizacijų, todėl  nori pabendrauti ir po renginio, padiskutuoti įvairiomis temomis, geriau pažinti viena kitą, turėti daugiau draugų visoje Lietuvoje, pasikeisti adresais, informacija.

 Smagu, kad moterys – žingeidžios, aktyvios ir turi daug idėjų bei sumanymų.

Smagu, kad seminaras Palangoje joms patiko.

 

Irena Petraitienė

LPSK Moterų centro pirmininkė

 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!