Švietimo profsąjungos siunčia SOS signalą – padėtis švietimo sistemoje darosi grėsminga

KVIETIMAS Į SPAUDOS KONFERENCIJĄ

„Švietimo profsąjungos siunčia SOS signalą – padėtis švietimo sistemoje darosi grėsminga“

Švietimo profesinės sąjungos su nerimu stebi situaciją švietime – akivaizdu, kad švietimo reformų, kurias žadėjo ir dėl kurių įsipareigojo Lietuvos Vyriausybė, nepavyks pilnai įgyvendinti dėl ketinimo drastiškai mažinti švietimo finansavimą Lietuvoje. Mokytojų, kurie yra pagrindiniai ugdymo proceso vykdytojai, laukia ne darbo sąlygų gerinimas, o nemalonūs siurprizai.

Valdžios politiniai žaidimai vis mažiau leidžia tikėtis, kad bus įgyvendinti socialinių partnerių susitarimai. Švietimo sistemos finansavimo bei pedagogų darbo užmokesčio sistemų keitimas, garbaus amžiaus mokytojų socialinių garantijų užtikrinimas ir kiti pokyčiai atidėliojami, nes valstybėje neliko žmogaus, kuris prisiimtų atsakomybę už jų atlikimą.

Švietimo profesinių sąjungų lyderių įspėjimas apie mokytojų laukiančius nemalonius pokyčius, dabartinės švietimo bevaldystės grėsmes ir kitas problemas, kurių nesprendimas gali iššaukti socialinį sprogimą, spaudos konferencijoje gegužės 19 d., antradienį, 11.30 val. BNS centre (Jogailos g.9/1, Vilnius).

Spaudos konferencijoje dalyvaus:

Audrius Jurgelevičius, Lietuvos švietimo profesinės sąjungos pirmininkas
Eugenijus Jesinas, Lietuvos švietimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininkas
Jūratė Voloskevičienė, Lietuvos mokytojų profesinės sąjungos pirmininkė

Kviečiame dalyvauti!

Lietuvos švietimo profesinės sąjungos pirmininkas
Audrius Jurgelevičius

865756288

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!