Lapkričio 26 d. posėdžiavusi Lietuvos maistininkų profsąjungos (LMP) Taryba diskutavo dėl kolektyvinių sutarčių sudarymo įmonėse patirties, apibendrino geriausią patirtį bei priėmė rekomendacijas “Dėl kolektyvinių sutarčių sudarymo praktikos”.
Įmonių profesinių sąjungų komitetams rekomenduojama:
– į kolektyvines sutartis įtraukti darbo apmokėjimo nuostatus, kaip kolektyvinių sutarčių priedus;
– siekti konkrečių Darbdavių įsipareigojimų vertinant streso, psichosocialinių ir kitokių rizikų veiksnius;
– numatyti konkretų papildomą apmokėjimą, esant nukrypimui nuo normalių darbo sąlygų, numatyti socialinių planų sudarymą teikiant darbuotojams papildomas garantijas, jei bendrovėse būtų mažinama, perkeliama ar nutraukiama gamyba;
– numatyti konsultavimo ir informavimo tvarką (susitikimų reguliarumą, šalių atstovų sudėtį ir kt.);
– įtraukti darbuotojų (ne profesinės sąjungos narių) atstovavimo mokestį ir kt.
Rekomendacijos išsiųstos visiems profesinės sąjungos komitetams.
2015 metais nutarta organizuoti mokymus kolektyvinių sutarčių sudarymo klausimais iš LMPS sąmatoje numatytų lėšų.
Be to, posėdyje aptarti lapkritį vykusio Europos maisto, žemės ūkio ir turizmo profesinių sąjungų federacijos (EFFAT) suvažiavimo nutarimai, informacija apie Lietuvos socialinio modelio viešinimo renginį bei susitikimo su Lietuvos socialdemokratų partija rezultatai.
Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos informacija