Spalio 7-oji – tarptautinė oraus darbo diena!

Spalio 7-ąją Tarptautinė profesinių sąjungų konfederacija paskelbė Oraus darbo diena. Įprastai šią dieną siekiama atkreipti valdžios, darbdavių, politikų ir pilietinės visuomenės dėmesį į tai, kad teisę oriai dirbti ir gyventi turi visi žmonės, kad tinkamos darbo sąlygos bei pakankamos pajamos už kokybiškai atliekamą darbą garantuoja pagrindinių ekonominių, socialinių ir šeimos poreikių užtikrinimą.


 


Jonavos profesinių sąjungų susivienijimas, mano kad didelė problema, kuomet darbuotojai dažnai nežino savo teisių, nesiima veiksmų joms ginti, o nesąžiningi darbdaviai manipuliuoja darbuotojais, nekreipdami dėmesio į darbuotojams palankesnes Darbo kodekso nuostatas. Kita vertus, dėl teisės aktų neišmanymo, ir patys darbuotojai dažnai sukelia nereikalingus konfliktus su darbdaviais.


 


Todėl, šiemet minint Tarptautinę oraus darbo dieną Jonavos profesinių sąjungų susivienijimas skelbia apie organizuojamą ilgalaikę akciją, kurios metu lankysis įmonėse, susitikinės su darbuotojais, taip pat vykdys nemokamas konsultacijas ketvirtadieniais nuo 10:00 iki 18:00 val., Jonavos suaugusiųjų švietimo centre (J.Basanavičiaus g. 7, Jonava) 209 kabinete. Bus teikiama informacija besidomintiems darbo teisės, darbuotojų atstovavimo, profesinių sąjungų steigimo ir kitais klausimais. Dėl konsultacijų ir atvykimo į darbuotojų susirinkimus, prašome registruotis tel.: 8-616-25410, el.paštu: nfo@jpss.lt


 


Jonavos profesinių sąjungų susivienijimo


informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!