Permainų dėl mma sunku tikėtis

Trišalėje taryboje sudaryta darbo grupė pateiks svarstyti tris pasiūlymus. Vienas jų – didinti  neapmokestinamąjį minimumą. Tai sumažintų mokesčius verslui ir padidintų dirbančiųjų pajamas. Tačiau, kadangi tai pareikalautų didesnių biudžeto išlaidų, abejojama, ar tai šiais metais pasiūlymas bus įgyvendintas.


Taip pat bus siūloma peržiūrėti konkursų sąlygas valstybinio sektoriaus skelbtuose viešuosiuose konkursuose, jei laimėjusieji šiuos konkursus yra numatę mokėti savo darbuotojams 850 Lt minimalų atlyginimą, kuris galiojo iki 2013 m. sausio 1 d.  Manoma, jog tokią priemonę įmanoma įgyvendinti.


Dar vienas siūlymas – priimant sprendimą dėl mokesčių didinimo numatyti ilgesnį pereinamąjį laikotarpį, kad verslas galėtų sukaupti lėšų išaugusiems mokesčiams.


Darbo grupė nutarė, jog mokesčių atidėjimas nėra tinkama išeitis įmonėms, nes padidėję mokesčiai yra tik nukeliami į ateitį ir dar skaičiuojami delspinigiai bei palūkanos.


Dano Arlausko, darbo grupės pirmininko teigimu, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai suklaidino darbo grupę, pareiškę, jog  pagal regionus arba  pagal  veiklos sritis diferencijuoti darbo užmokestį draudžia Tarptautinė darbo organizacija. Tačiau tokie teiginiai nėra teisingi.  Todėl artimiausiame Trišalės tarybos posėdyje jis žada siūlyti svarstyti galimas išlygas verslui, kuris galėtų mokėti mažesnį MMA. Juolab, kad tokios sąlygos numatytos ir galiojančiame Darbo kodekse.


 


 


Rima Rutkauskaitė


VERSLO ŽINIOS


Plačiau:


http://vz.lt/article/2013/1/11/permainu-del-mma-sunku-tiketis#ixzz2IgxAMlI3

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!