Pradėtos konstruktyvios derybos su streiką paskelbusiomis profesinėmis sąjungomis

Jo metu buvo sutarta kaip ir iki kada bus sutarta dėl streiko metu mokytojų iškeltų reikalavimų tenkinimo. Mokyklų finansavimo tvarkos (mokinio krepšelio) bei mokytojų darbo apmokėjimo aprašo pakeitimai bus aptarti specialiai sukurtoje darbo grupėje, kuriai vadovauti paskirtas ministro pavaduotojas V. Bacys. Dėl aptariamų problemų sudėtingumo ir būtinumo derinti pozicijas su kitais socialiniais partneriais – savivaldybėmis, mokyklų vadovų asociacijomis ir kt. – darbo grupė savo veiklos rezultatus pateiks iki gegužės 1 d. Ruošiamo Pedagogų kvalifikacijos tobulinimo koncepcijos projektą sutarta svarstyti iki balandžio 5 d. Pirmiausia su profesinėmis sąjungomis bus aptartos visos gautos pastabos bei pasiūlymai ir sutarimo keliu paruoštas galutinis dokumento projektas bus teikiamas aprobuoti LR Trišalės tarybos Švietimo komitetui.


Susitikimas su švietimo ir mokslo ministru įvyko profesinių sąjungų iniciatyva, nes tolimesnis ministerijos išsisukinėjimas nuo tiesioginių derybų su streikavusiomis profesinėmis sąjungomis graso socialinio konflikto švietimo sistemoje gilėjimu. Kovo 15 d. Telšiuose įvykusioje Žemaitijos regiono profesinių sąjungų susivienijimo konferencijoje vienbalsiai buvo priimtas sprendimas skelbti neterminuotą streiką, jei ministras G. Steponavičius toliau vengs konstruktyvaus dialogo.


Nepatenkinus esminių Lietuvos švietimo profesinės sąjungos keltų reikalavimų, organizacijos taryba irgi svarstys streiko paskelbimo klausimą.


 


 


LŠPS informacija


www.svietimoprofsajunga.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!