Konkursus į valstybės tarnautojų pareigas galės stebėti visuomenės atstovai

Pasak pranešimo, trečiadienio Vyriausybės posėdyje buvo pritarta Vyriausybės nutarimo projektui, kuriuo keičiama Konkursų į valstybės tarnautojo pareigas organizavimo tvarka.


„Pagrindinė naujovė ta, kad nuo šiol konkursų į valstybės tarnautojo pareigas eigą galės stebėti visuomenės bei įstaigoje veikiančių profesinių sąjungų atstovai. Be to, siekiant nustatyti pretendentų į valstybės tarnautojo pareigas bendrąsias kompetencijas, egzamino metu jiems galės būti pateikiama praktinė užduotis“, – cituojamas vidaus reikalų viceministras Sigitas Šiupšinskas.


Pagal naująją tvarką, konkursą į valstybės tarnautojo pareigas galės stebėti trys visuomenės atstovai, pirmieji pateikę prašymą dalyvauti konkurse stebėtojo teisėmis, ir konkursą organizuojančioje įstaigoje veikiančių visų profesinių sąjungų atstovai, pateikę prašymą dalyvauti konkurse stebėtojo teisėmis.


Visuomenės atstovas, kuris šiame nutarime apibrėžiamas kaip Lietuvoje įregistruoto viešojo juridinio asmens, išskyrus valstybės ar savivaldybės institucijas ar įstaigas, įgaliotas atstovas, komisijos sekretoriui konkurso dieną prieš egzaminą raštu privalės pateikti viešojo juridinio asmens įgaliojimą dalyvauti komisijos darbe stebėtojo teisėmis ir pasirašyti pasižadėjimą neatskleisti asmens duomenų paslapties ir per konkursą gautos informacijos.


Praktinę užduotį, kuria bus tikrinami pretendento praktiniai gebėjimai, reikalingi bendrosioms kompetencijoms nustatyti, rengs konkursą organizuojanti įstaiga .


Atsižvelgdama į tai, Vyriausybė pavedė Valstybės tarnybos departamentui iki 2012 metų birželio 1 dienos parengti valstybės ir savivaldybės institucijoms ir įstaigoms rekomendacijas dėl praktinių užduočių rengimo.


 


 


BNS ir lrytas.lt informacija


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!