Lpsk moterų centro renginys, skirtas paminėti kovo 8-ąją

Kadangi renginys skirtas Tarptautinei moters dienai, tai ir kalbėjome apie moteris. Socialinių mokslų daktarė, docentė Giedrė Purvaneckienė pateikė daug informacijos apie moteris lyderes. Lietuvos Seimo narių moterų nuo 1990 m. mažiausia buvo 10, o daugiausiai 22%. Pasaulio parlamentuose, pagal moterų skaičių Lietuva yra 74 vietoje. Stambaus verslo vadovių – tik 3%, o valdybų narių 13% moterų. Šalies savivaldybėse 1995 m. buvo 19.4%, o 2011 metais 22% moterų. Išsimokslinusių moterų  didesnis procentas nei vyrų, bet Lietuvoje yra tik viena akademikė,  tai Veronika Vasiliauskienė. Darbo rinkoje 60.7 % moterų ir 59.5% vyrų., nors moterų atlyginimas 2009 m. sudarė 86.5% viso atlyginimo.


Smurtas prieš moteris vis dar labai dažnas reiškinys Lietuvoje. 2010 m. užregistruota 42 724 iškvietimų, pradėta 614 ikiteisminių tyrimų.


Kita pranešėja verslininkė, stilistė, dizainerė Sniegė Naku kalbėjo apie bendravimo etiką, meną būti laimingai. Priklausomai nuo problemos sprendimo, nevykėlė gali tapti sėkminga, o sėkminga – nevykėle, svarbu veikti ir priimti sprendimus. Sėkmingas žmogus turi svajonę, kuri nulems jo gyvenimą, kiekvieną dieną reikia kažką daryti geriau, nei darei vakar. Pasiryžk ir darbas bus atliktas.


Svarbiausia niekada, niekur nepasiduoti, išskyrus garbę ir gerą skonį.




 


 


 


 


 


 


 


 




 


 


 


 


 


 


 


 




 


 


 


 


 


 


 


 




 


 


 


 


 


 


 


 


 


LPSK moterų centras    

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!