Šmm atsakymas į profesinės sąjungos reikalavimus pademonstravo ministerijos nenorą spręsti problemas

Deja, atsakymas dar kartą pademonstravo, jog ministerijos vadovai nė nemano keisti vykdomos švietimo politikos, o socialinį dialogą supranta kaip beprasmiško susirašinėjimo, nieko nesprendžiančių darbo grupių sudarinėjimo bei akivaizdaus išsisukinėjimo visumą.


Iš pateikto atsakymo visiškai neaišku ar ŠMM pasirengusi keisti dabartinę bendrojo lavinimo mokyklų finansavimo tvarką, nustatyti mokytojams 18 kontaktinių valandų pedagoginę normą ir atidėti Pedagogų kvalifikacijos tobulinimo koncepcijos projekto tvirtinimą, kol jam nepritars profesinės sąjungos. O faktas, kad atsakymą pasirašė viceministras rodo, jog Švietimo ir mokslo ministerijos vadovas G. Steponavičius tiesiog vengia prisiimti atsakomybę už besiklostančią kritinę situaciją švietime.


Nepaisant to, Lietuvos švietimo profesinė sąjunga taikinimo proceso metu sieks, kad ministerija prisiimtų konkrečius įsipareigojimus dėl iškeltų reikalavimų vykdymo. To nepadarius, Lietuvos švietimo profesinė sąjunga kartu su LŠDPS Žemaitijos regiono susivienijimu skelbs įspėjamąjį streiką.


 


Švietimo ir mokslo ministerijos atsakymas


 


 


LŠPS pareiškimas


www.svietimoprofsajunga.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!