Žinių radijas – „verslo bitės“

Pokyčiai darbo rinkoje rodo, kad mažėja bedarbių, gaunančių nedarbo draudimo išmoką. Lietuvos darbo birža prognozuoja, kad nedarbo draudimo išmokų gavėjų skaičius 2012 m. nemažės. Žiūrint į Užimtumo fondo biudžetą, kurį sudaro Sodros biudžetas ir valstybės biudžetas, matyti, kad didžiąją dalį sudaro išmokos ir neliko jokios perspektyvos augti naujų darbo vietų skaičiui. Kodėl? Ogi todėl, kad Užimtumo fondo biudžete 400 naujų darbo vietų steigti numatoma 22 mln. litų, t. y. vienai darbo vietai įkurti skiriami 55 tūkst. Lt. Savarankiškam užimtumui remti numatoma 12 mln. litų. Taip numatoma įkurti 79 darbo vietos, o vienos darbo vietos steigimas įvertintas 150 tūkst. Lt?

Kodėl tokie dideli skaičiai, kai pagrindinės subsidijavimo programos arba aktyvios užimtumo priemonės yra finansuojamos iš Europos socialinio fondo ir iš Europos prisitaikymo prie globalizacijos padarinių fondo, t. y. naudojamos europinės lėšos?

Laidoje dalyvauja Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas Jonas Guzavičius, LIetuvos verslo darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Danas Arlauskas, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Darbo departamento direktoriaus pavaduotojas Ramūnas Darulis.


 


 


ŽINIŲ RADIJAS

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!