Paruoštos aukštųjų mokyklų dėstytojų etato struktūros rekomendacijos

Jame buvo dar diskutuota, kiek valandų realiai dirba dėstytojas per metus. Daugumas aukštųjų mokyklų dėstytojų įvardija skaičių 1584, kuris ministerijos personalo nuomone gali truputėlį kiekvienais metais svyruoti, todėl rekomendacijose jo nutarta nekonkretizuoti.


Darbo grupės vadovė viceministrė N. Putinaitė pajuokavo, kad tai yra istorinis momentas, kai pirmą kartą labai detaliai pabandyta sudėlioti dėstytojų etato struktūrą, įvardinant visas dėstytojų galimas veiklas aukštojoje mokykloje.


Rekomendacijose atsisakyta termino “auditorinės valandos”. Visos dėstytojų dirbamos valandos yra suskirstytos į kontaktines ir nekontaktines. Darbo grupės nuomone jos realiau atsispindi dėstytojų darbo turinį. Dar buvo sutarta, kad dėstytojų paskaitos ar laboratorinių darbų valanda yra prilyginama astronominei valandai, t.y. 45 min. – paskaitos ar labaratorinių darbų, plius 15 min. pertrauka. Kartu jos skaičiuojamos kaip 1 kontaktinė valanda. Pastebėta, kad kai kuriose mokyklose, taupant lėšas, yra piknaudžiaujama: skaičiuojama 45 min. kaip kontaktinis laikas, o 15 min. pertraukos jau priskiriamos prie nekontaktinių valandų.


 


 


Darbo grupės narys LAMPSS pirmininkas prof. A. Stimbirys


www.svietimoprofsajunga.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!