Po dviejų metų derybų kalvarijos meno mokykloje pritarta kolektyvinei sutarčiai

Pasak mokyklos profsąjungos pirmininkės Ilonos Mockevičienės, jei ne Lietuvos švietimo profesinės sąjungos konsultanto Romo Turonio pagalba ir LR Seimo nario Manto Varaškos tarpininkavimas, derybos būtų užtrūkę dar ilgiau. „Džiugu, kad pritarta visos bendruomenės balsų dauguma. – po susirinkimo kalbėjo Ilona Mockevičienė, – Kolektyvinė sutartis yra teisinis dokumentas, o mes muzikantai ir dailininkai, sunku buvo orientuotis teisinių terminų gausoje, bet galų gale pavyko.“


Pritarus darbuotojų susirinkimui sutarties tekstas dar bus truputi pataisytas, o po trijų dienų oficialiai pasirašyta sutartis įgaus juridinį pagrindą ir galios iki tol, kol nebus pasirašoma nauja kolektyvinė sutartis.


Kolektyvinėje sutartyje aptarti svarbūs mokyklos gyvenimui klausimai, kurie nėra reglamentuoti kituose teisės aktuose. Susitarta dėl informavimo ir konsultavimo tvarkos, numatytos sprendimų priėmimo derinimo procedūros, reglamentuotas mokytojų darbas nekontaktinėmis valandomis bei moksleivių atostogų metu. Meno mokyklos direktorius ir mokytojų atstovai rado sprendimą, kaip atlyginti mokytojams už darbus, kurie nėra apmokami. Sutartyje numatyta, kad tokiu atveju mokytojai gaus laisvas dienas moksleivių atostogų metu.


Kadangi mokytojai nemažai rengia koncertų bei vykdo kitą meninę veiklą poilsio ir švenčių dienomis, kuriuos organizuoja mokykla, savivaldybė ar šalis, tai sutarta, jog tokiais atvejais bus mokytojams kompensuojama suteikiant dvi laisvas dienas mokinių (rudens, žiemos, pavasario) atostogų metu arba apmokama darbo kodekso nustatyta tvarka.


Pasak paskutinėje derybų sesijoje dalyvavusio LŠPS konsultanto Romo Turonio, dar vienoje mokykloje žengtas svarbus žingsnis demokratiškumo linkme. „Lieka nuosekliai vykdyti kas sutarta ir mikroklimatas mokykloje ženkliai pagerės“, – tikisi R. Turonis.


 


 


Kalvarijos meno mokyklos profesinės sąjungos informacija


www.svietimoprofsajunga.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!