Vdi vadovas v.mačiulaitis: naujieji susitarimai padės veiksmingiau kontroliuoti nelegalų darbą

Kaip teigia laikinasis Lietuvos Respublikos vyriausiasis valstybinis darbo inspektorius Vilius Mačiulaitis, VDI tikisi, kad toks bendradarbiavimas padės veiksmingiau kontroliuoti nelegalų darbą, taip pat tiksliau nustatyti darbuotojų saugos ir sveikatos ir kitų norminių teisės aktų pažeidimus, vykdyti nelaimingų atsitikimų darbe prevenciją.


„Bendradarbiavimo tikslas – suvienyti jėgas ginant valstybės, drauge ir mūsų vartotojų, ekonominius, socialinius ir finansinius interesus. Šis susitarimas – viena iš priemonių, kuria siekiame mažinti neteisėtą elektros energijos vartojimą ir didinti elektros tinklo įrangos vagysčių prevenciją“, – sako AB LESTO generalinis direktorius Arvydas Tarasevičius.


VTPSI viršininkės Lauros Nalivaikienės teigimu, jų įstaiga pateiks VDI ir AB LESTO sąrašą adresų, kuriuose išduoti leidimai statyboms. Taip bus galima operatyviau patikrinti, ar statybose nedirba nelegalūs darbuotojai, ar nėra darbuotojų saugos ir sveikatos teisės aktų pažeidimų. Kartu bus matyti elektros energijos vartojimo pokyčiai, susiję su galbūt nelegaliu darbu.


Panašius susitarimus, siekdama operatyviau ir kryptingiau reaguoti į galimus nelegalaus darbo atvejus, VDI yra pasirašiusi su įvairiomis institucijomis: Policijos departamentu, Migracijos departamentu, Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba, Valstybine mokesčių inspekcija ir t. t.


 


 


VDI informacija


www.vdi.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!