Profesinės sąjungos protestuos prieš seimo kaprizus

Apie tokį projektą, kaip Seimo narių veiklos garantijų įstatymo, dar negirdėjau. Bet jei sau nusistatys atostogas, ir ne tokias kaip daugumai, o didesnes, jei nusistatys išeitines 6 mėnesių išmokas, jei kelsis sau algas, tai būtinai protestuosime.


Jei Seimo nariai kažką gero daro sau, tai turėtų daryti ir žmonėms. Tačiau net priėmė sprendimą nedidinti minimalios mėnesinės algos, tik rezoliuciją patvirtino, kuri yra pasityčiojimas: esą Trišalėje taryboje dėl to reikia derėtis. Gerai, mes deramės, tačiau Seimas pats galėjo priimti sprendimą. O patus sau nori algas pasididinti.


Šiaip tai nesistebiu, kad parlamentarai nori sau pasigerinti gyvenimą. Jie visada taip daro. Tačiau tada ir profsąjungos turės moralinę teisę reikalauti pagerėjimo.


Pavyzdžiui, atostogų trukmę nustato Darbo kodeksas. Tačiau Seimo nariai nori būti išskirtiniai: nekeičia kodekso, kad visiems pailgėtų atostogos, tačiau ilgina jas tik sau. O jeigu jie nori ilgesnių atostogų, turėtų ir kitiems dirbantiesiems jas atitinkamai ilginti.


Būtinai prieš tokį projektą protestuotume. 


 


 


VAKARO ŽINIOS


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!