Tyrimas: lietuva – tarp šalių, kurių pajamos vienam gyventojui yra mažos

2010 metų lapkritį-gruodį “Gallup International” asociacijos užsakymu rinkos tyrimų bendrovė “Rait” dalyvavo Pasaulinio Barometro projekte bei atliko apklausą Lietuvoje.


“Pagal šio tyrimo duomenis Lietuva atsiduria Geltonojoje zonoje kartu su Rusija, Lenkija, Turkija, Latvija ir kitomis. Palyginimui galima paminėti, kad Lietuva, nors turi panašias pajamas vienam gyventojui, kaip Lenkija ir Latvija, tačiau turi aukštesnius lūkesčius 2011 metams”, – pranešime spaudai sakė “Rait” valdybos pirmininkė Inga Nausėdienė.


Anot jos, šiuo metu ir kiti rodikliai rodo Lietuvos gyventojų lūkesčių bei nuotaikų gerėjimą, pavyzdžiui, vartotojų nuotaikos indeksas, kurį mūsų įmonė matuoja kiekvieną mėnesį.


Tyrimo duomenimis, 30 proc. pasaulio gyventojų tikisi, kad 2011 metais ekonominė situacija pagerės, 28 proc. – pablogės, 42 proc. – liks nepakitusi.


Geltonąją grupę sudaro šalys, kurių pajamos vienam gyventojui yra žemos, bet lūkesčiai 2011 metams taip pat yra žemi.


Iš 53 tyrime dalyvavusių šalių 15 yra Žalioje grupėje, 14 – Raudonoje ir 20 – Geltonoje.


Raudonąją grupę sudaro šalys, kur yra didelės pajamos vienam gyventojui ir žemi lūkesčiai 2011 metams, Žaliąją – šalys su žemomis pajamomis vienam gyventojui, bet su aukštais lūkesčiais.


Keletas šalių patenka į vadinamąją Rožinę grupę. Šios šalys yra su aukštomis pajamomis vienam gyventojui ir aukštu lūkesčių lygiu – į ją patenka Švedija, Suomija, Danija ir Šveicarija.


Lūkesčių ir nusivylimo Pasaulinis Barometras nuo 1977 metų atliekamas kiekvienais metais.


 


 


BNS


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!