Uab „kauno autobusai“ 77-ųjų metų minėjimas

Įžanginiu žodžiu 77-ųjų metų UAB „Kauno autobusai“ įkūrimo proga darbuotojus pasveikino Generalinis direktorius Mindaugas Grigelis, kuris palinkėjo gero pasisekimo darbuose ir pasidalino esamomis problemomis išgyvenant įmonei tuos praeitus 2010 metus. Savo kalboje Direktorius priminė, kad 1934 m. vasario 8 d. Kauno miesto savivaldybės tarybos sprendimu Nr.44 įkurtas Kaune autobusų parkas. Aišku, per tuos metus visko buvo, bet pasidžiaugė, kad bendrovės kolektyvas susitelkė bendram darbui išgyvenant sunkmečio sąlygoms. 2010 m. autobusų parkas Kauno mieste pervežė 30 mln. keleivių ir nuvažiavo 9 mln. 300 tūkst. km. Džiugu tai, kad jau 2011 m. artėjant Europos krepšinio čempionatui bendrovė įsigis apie 24 naujus dujinius autobusus, pagal patvirtintą ES paramą ir dar šiais metais bendrovė nupirks 15 padėvėtų autobusų DAF, kurie pasieks bendrovę jau vasario mėnesį. Malonu prisiminti, kad pagerėjo ir darbo sąlygos remonto dirbtuvėse įrengus dujinį šildymą. Artimiausiu metu numatoma rekonstruoti dirbtuves, tai be abejo pagerins visų darbininkų darbo sąlygas. Malonu prisiminti tai, kad derybose su darbuotojų profesine sąjunga pasiektas kompromisas ir pasirašyta kolektyvinė sutartis 3 metams, kuri galioja visiems įmonės darbuotojams. Baigdamas Direktorius visiems palinkėjo gero pasisekimo darbuose bei asmeniniame gyvenime.


Vėliau pasveikino geriausius darbuotojus ir įteikė jiems padėkos raštus ir atminimo dovanėles. 2010 metais griausi darbuotojai išrinkti:


Transporto paslaugų grupės autobusų vairuotojas Andrius Korovinas


Techninio aptarnavimo ir remonto skyrius kalvis Darius Baltrušaitis


Administracijos darbuotoja personalo skyriaus specialistė Antanina Stankevičienė


Išdirbus bendrovėje 40 metų padėkos raštas įteiktas autobusų vairuotojui Jonui Bilevičiui.


Pasisakė darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Bronius Bučelis, kuris pasveikino darbuotojus su autobusų parko įkūrimo 77 metų įkūrimo proga ir palinkėjo gero pasisekimo darbuose. Pasidžiaugė, kad su bendrovės administracija rastas kompromisas ir nuo 2011 m. sausio 1 d. atstatyta  darbuotojams 50% sumažinto darbo užmokesčio. Tik dirbant kartu ir sprendžiant bendrovės problemas, galima rasti kompromisą socialinio dialogo būdu, tinkamai atstovauti bendrovės darbuotojus, įsiklausant į jų problemas.


Bendrovės darbuotojus pasveikino Kauno miesto savivaldybės tarybos narė Orinta Leputė ir UAB „Kauno gatvių apšvietimas“ Generalinis direktorius Valys Venslovas, kurie palinkėjo darbuotojams gerų darbo rezultatų.


Vėliau koncertavo „Santaros“ gimnazijos moksleiviai.


Po minėjimo bendrovės darbuotojai vaišinosi šventiniu tortu ir kava. Manytume, bendravimo su darbuotojais ir švenčių niekuomet nebūna per daug, dirbant atsakingą darbą bendrovėje.


 



 


 


 


 


 


 


 


UAB „Kauno autobusai“ darbuotojų


profesinės sąjungos informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!