„pagalbos moterims linija“ pradeda teikti emocinę paramą internetu

„Pagalbos moterims linija“ 8 800 66366  kasmet atsako į 14–16 tūkst. skambučių. Dažniausiai skambina moterys patiriančios smurtą, išgyvenančios krizę šeimoje, dėl sutuoktinio alkoholizmo, neištikimybės, skyrybų, patyrusios prievartą.


Paskambinti ir tiesiogiai kalbėtis nelengva. Savo jausmus ir išgyvenimus kartais yra lengviau aprašyti, nei pasakoti, bet tai padeda sudėlioti mintis ir išreikšti susikaupusius jausmus.


Emocinė parama internetu, prieinama ne tik Lietuvoje, bet ir moterims, kurios yra išvykusios iš Lietuvos ir susiduria su tam tikrais sunkumais ar išgyvenimais. Tai bus viena iš galimybių suteikti emocinę paramą, esančioms toli nuo namų, artimųjų, patiriančioms smurtą ar įtrauktoms į prostituciją bei susiduriančiomis su kitokiais sunkumais svetur.


Į laiškus atsakinės „Pagalbos moterims linijos“ savanorės. Laiškus galima rašyti apie pačius įvairiausius sunkumus ir išgyvenimus.  Savanorės pasistengs įsigilinti į problemą, suprasti ją, suteiks informaciją, kur galima ieškoti tolimesnės pagalbos. Pagalba laiškais yra anoniminė ir konfidenciali. Tai reiškia, kad laišką nebus  skelbiami, juos skaitys tik „Pagalbos moterims linijos“ savanorės. Į laiškus bus atsakoma  kuo greičiau. Ilgiausiai tai gali užtrukti tris dienas.


Moterų laiškų laukiame adresu: pagalba@moteriai.lt


 


„Pagalbos moterims linijos“ veiklą Kaune organizuoja VŠĮ „Moters pagalba moteriai“, Klaipėdoje –VŠĮ „Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras“. Šios organizacijos – Lietuvos telefoninių psichologinės pagalbos tarnybų asociacijos tikrosios narės. „Pagalbos moterims linijos“ savanorės teikti emocinę paramą internetu mokėsi iš didelę patirtį šioje srityje turinčios „Jaunimo linijos“.


 


„Pagalbos moterims linijos“


informacija

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!