Profesinės sąjungos už teisę protestuoti prie seimo žada kovoti teisme

“Mes kritikuojame Baltarusiją kaip nedemokratišką, bet gal reikėtų, pirma, atsigręžti ir pasižiūrėti, kaip su demokratija yra pas mus pačius? Žmonės, kurie nori išreikšti savo protestą prieš susidariusią situaciją, nukišami į užkampį, kur patariama jiems susirinkti, pašnekėti tarpusavyje ir išsiskirstyti”, – Eltai sakė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) pirmininkas Artūras Černiauskas.


LPSK vadovas teigė, kad, kai tik bus gautas oficialus pranešimas iš savivaldybės, bus kreipiamasi į teismą. “Pagal įstatymą, jie turėtų informuoti nedelsiant, mes turėtume šiandien arba ryt gauti pranešimą, bet savivaldybei mūsų įstatymai nelabai galioja, jie tai daro ir po savaitės, tikimės, kad po Naujųjų metų gausime, ir kreipsimės į teismą”, – sakė A. Černiauskas.


Tuo tarpu Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virginijus Dastikas teigė nemanąs, kad tokiais žingsniais yra paminamos demokratinės vertybės, ir sakė, kad priimant sprendimą buvo pirmiausia atsižvelgiama į saugumą.


“Pamintos demokratinės vertybės buvo prieš dvejus metus, aš nematau, kad dabar yra pamintos kažkokios demokratinės vertybės. Prieš dvejus metus saugumas nebuvo užtikrintas, ir įvyko tokie įvykiai, kad nukentėjo žmonės. Prašau, norit, mitinguokit, yra dvi vietos, ir policija tą pačią nuomonę turi, kur tai galima daryti saugiai”, – kalbėjo V. Dastikas.


Savivaldybės pareigūnas taip pat atkreipė dėmesį, kad sausio 16-ąją vyks Sausio 13-osios dvidešimtmečiui skirti renginiai. “Tokį renginį, piketą sumaišyti su Lietuvai brangia data nematome moralinių galimybių”, – sakė V. Dastikas.


Leidimo protestuoti prie Seimo sausio 16 dieną prašė profesinės sąjungos ir Algirdo Paleckio vadovaujamas Socialistinis liaudies frontas.


ELTA primena, kad prieš dvejus metus, sausio 16-ąją, prie Seimo rengtas mitingas baigėsi riaušėmis.


 


 


ELTA


 


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!