Politikai paprastų žmonių negirdi?

Švęs tik politikai


Krūva seimūnų bei kitų politikų išsivažinėjo po visą Lietuvą sveikinti pensininkų su spalio 1–ąją minima Tarptautine pagyvenusių žmonių diena, policijos pareigūnų – su jų profesine švente. Išrinktieji jau nuo penktadienio suskubo švęsti ir Tarptautinės mokytojų dienos, ji bus minima tik antradienį.


Premjeras Andrius Kubilius vakar policininkus sveikino Seime, vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis kalbą pavaldiniams išrėžė dar ketvirtadienį. Tik Seimo pirmininkė Irena Degutienė penktadienį popiet išdrįso ne tik pasveikinti senjorus, bet ir jų atsiprašyti už priimtus socialiai neteisingus sprendimus.


Neatsiliko ir valdantieji seimūnai – pavyzdžiui, Danutė Bekintienė, penktadienį palinkėjusi geros kloties pagyvenusiems žmonėms, pirmadienį ruošiasi sveikinti mokytojus. Vitas Matuzas Panevėžio policininkus aplankyti suskubo dar ketvirtadienį. Evaldas Jurkevičius pensininkus sveikins šiandien Klaipėdoje. Antradienį Panevėžyje pedagogus pagerbs Petras Luomanas, Algis Kazulėnas – Rokiškyje ir t. t.


Tačiau patys visuomenės atstovai tvirtina, jog politikų kalbos puikiai įrodo jų veidmainiškumą, todėl šventes tik sugadins.


 


Darosi reklamą


„Juk yra pasakymas: ne žodžiais, o darbais Tėvynę mylime. Tai daro pareigūnai, todėl norėtųsi, kad taip darytų ir valdžios atstovai, – piktinosi Lietuvos vidaus reikalų sistemos respublikinės profesinės sąjungos pirmininkė Loreta Soščekienė. – Kalbos tikrai nepadės. O pakalbėti prieš rinkimus nori kiekvienas, politikai net fotografuojasi asmeniniams albumams prie badaujančių pareigūnų palapinės. Matau, kurie nuoširdūs, kurie darosi reklamą.“


„Toks rūpinimasis yra niekai, – politikų vizitus įvertino Lietuvos pensininkų sąjūdžio pirmininkas Jonas Kazimieras Burdulis. – Politikai rūpinasi savo karjera, ne pagyvenusiais žmonėmis. Aišku, jei politiko liežuvis lankstus, jis galės „išsimeluoti”. Bet, neabejoju, dauguma žmonių pareikš nepasitenkinimą”, – dienraščiui sakė jis.


 


Iš kur tas įžūlumas?


Lietuvos švietimo profesinės sąjungos pirmininkas Audrius Jurgelevičius „Vakaro žinioms” vakar sakė iš anksto žinantis, kad politikai, kaip ir kasmet, šnekės apie tai, kokie svarbūs yra mokytojai ir kaip jų darbas vertinamas.


„Stebiuosi, kaip žmonės, ketinantys biudžeto išlaidas mažinti švietimo sąskaita, turi įžūlumo lįsti į mokyklas ir kalbėti mokytojams apie jų darbo reikšmingumą. Bet jei jie būtų sąžiningi, pasakytų, kad mokytojo darbas – svarbus, bet šiuo metu Lietuvoje yra svarbesnių dalykų. Tada nebūtų taip apmaudu. Tai piktina ir mokytojus, ir žemina politikų autoritetą, nes žodžių ir darbų neatitikimas – akivaizdus”, – sakė jis.


 


Šaltinis: http://www.balsas.lt/naujiena/504541/politikai-paprastu-zmoniu-negirdi


 


balsas.lt ir LŠPS informacija


www.svietimoprofsajunga.lt

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!