Profsąjungų mitingas žlugo: nei prie „siemens“ arenos, nei prie vyriausybės minia nesirinks

„Teismas – ne pageidavimų koncertas“


Kaip jau skelbėme, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK) ir kitos dirbančiųjų organizacijos norėjo prie Vyriausybės surengti maždaug 4 tūkst. žmonių mitingą, tačiau tam sukliudė sostinės savivaldybė. Mitingui leidimas duotas, tačiau miniai leista rinktis ne po Vyriausybės langais, o už kelių kilometrų nuo miesto centro esančios „Siemens“ arenos prieigose. Profesinės sąjungos šį sprendimą apskundė Vilniaus apygardos administraciniam teismui (VAAT), tačiau bandymas gauti leidimą mitingui prie Vyriausybės žlugo.


Tai diena.lt patvirtino VAAT pirmininkės padėjėja ryšiams su visuomene Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė. Pasak jos, LPSK ir kitos profsąjungų organizacijos pateikė teisiškai netvarkingą skundą, kurio vis dar nepatikslino. Esą dėl to iki šios dienos net nepaskirta profsąjungų ir savivaldybės ginčo nagrinėjimo data. „Teismas – ne pageidavimų koncertas“, – sakė S.Jacinevičienė-Baltaduonė, paklausta, ar yra nors minimali tikimybė, kad skundas bus išnagrinėtas iki numatytos mitingo datos. Anot jos, jei VAAT būtų ėmęsis nagrinėti tokį skundą, kokį pateikė profesinės sąjungos, teismas būtų nusižengęs įstatymams.


Mitinguos kieme


LPSK pirmininkas Artūras Černiauskas diena.lt teigė, jog mitingo organizatoriai dar pirmadienį informavo žmones apie tai, jog renginys prie Vyriausybės veikiausiai neįvyks. „Stabdome žmones. Susidomėjimas buvo tikrai didžiulis, norėjo žmonės važiuoti iš visos Lietuvos. Bet jau mėginame stabdyti, kad nevažiuotų, kadangi tai gana didelės išlaidos. Renginys sugadintas,“ – kalbėjo A.Černiauskas.


Tiesa, profsąjungos vis tiek mitinguos – tik ne V.Kudirkos aikštėje, o savo kieme. „Pasirinkome mitingą prie mūsų būstinės, J.Jasinskio gatvėje. Ryte piketuosime prie ministerijų, paskui susirinksime prie Vyriausybės piketuotojų grupelėmis, nepažeisdami įstatymo. Praeisime Gedimino prospektu. Ne pačiu prospektu, o jo šaligatviais. Nueisime prie badaujančių policininkų palapinės, o po to susirinksime kieme, J.Jasinskio g. 9, kur išsakysime viską, ką galvojame ir apie Vilniaus savivaldybę, ir apie visą Vyriausybės politiką“, – trečiadienio planą vardijo LPSK lyderis.


 


Diena.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!