Kartu dirbs, kartu ir protestuos

Ši savo ruožtu gavo pranešimą, jog sudaryta kultūros darbuotojų profesinių sąjungų atstovybė, kuri rengs šakos kolektyvinę sutartį.


Susitarime taip pat numatyti bendri veiksmai, jeigu nepavyktų pasiekti užsibrėžtų tikslų. T.y., akcijos, pasirengimas kolektyvinimas darbo ginčams ir streiko komiteto sudarymas.


A.Posochovas tai laiko pažangos žingsniu. „Nepaisant to, kad mūsų, kaip vadovų, supratimas ir veiklos strategijos kartais skiriasi, bet suvienija bendri tikslai. O žinant, kad Lietuvoje nėra nė 20 proc. į profsąjungas organizuotų darbuotojų, niša tikrai plati ir visi į ją tilpsime“, – samprotauja jis.


LPSDPS pirmininkas tikisi, kad šio sutarties pasirašymas paskatins ir kitas šakines organizacijas suartėti su giminingomis profsąjungomis, kas sumažintų kartais pasitaikančios konfrontacijos galimybę. „Vadovų asmeniškumai turi užsimiršti, reikia žiūrėti, kaip padėti Lietuvos žmonėms“, – dėsto A.Posohovas. Jis priduria, jog štai ir rugsėjo 29 d. akcijoje prie Kultūros ministerijos piketuos abiejų profsąjungų atstovai.


 


 


www.lpsdps.com


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!