Atviras laiškas premjerui: kodėl meluojate ir kiršinate visuomenę?

Premjere,


liepos 22 dienos interviu Žinių radijui Jūs pasakėte, kad bendrai viešajame sektoriuje atlyginimai smunka mažiau nei privačiame dėl to, kad nebuvo mažinamos mokytojų ir gydytojų algos. Be to, Jūs teigėte, kad mokytojams atlyginimai 2009 metais net išaugo. Lietuvos švietimo profesinė sąjunga Jūsų klausia, kodėl taip akivaizdžiai klaidinate visuomenę ir ją kiršinate?


Ar negaunate Statistikos departamento duomenų, kuriuose juodu ant balto matosi mokytojų atlyginimų per praėjusius mokslo metus mažėjimo skaičiai? 


Ar Vyriausybės nutarimą, kuriuo Bazinė mėnesinė alga sumažinama nuo 128 iki 122 litų, pasirašėte ne Jūs? Ar tiesiog nežinote, kad nuo to priklauso mokytojų darbo užmokestis?


Ar ne Jūsų Vyriausybė pasiūlė Seimui sumažinti biudžetinių įstaigų finansavimą 12 proc. 2009 m. gegužės 1 dieną ir darbo užmokesčio fondus 5 -10 proc. nuo 2010 metų sausio 1 d.? O gal įsivaizduojate, jog šie karpymai nesumažino mokytojų atlyginimų?


Ar ne Jūsų Vyriausybės narys, Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius įvedė atlyginimų koeficientų „žirkles“ ir koregavo ugdymo planus, mažindamas neformalaus ugdymo pamokų skaičių? Tuo būdu taip pat sumažėjo mokytojų darbo krūviai ir atlyginimai.


O gal tikite Švietimo ir mokslo ministro vizija apie mokytojų atlyginimų didėjimą, leidus klases komplektuoti po 30 ir daugiau mokinių, nebereguliuojant mokinių srautų tarp mokyklų? Dėl šios ir kitų ministro iliuzijų šalies mažesnių mokyklų pedagogai dar labiau nuskurdo, nes ŠMM krepšelio metodika sako: „didelė klasė – pakenčiami pinigai, maža klasė – maži pinigai“…


Ar ne Jūs nuolatos kalbėjote apie nemokamas atostogas? „Laisvanoriškai“ pasinaudojus jomis, atlyginimai tikrai nedidėja.


Ar klaidingą informaciją Jums teikia vienas iš 19 patarėjų, ar Švietimo ir mokslo ministras? Negi ministras giriasi, jog, apkarpius švietimo lėšas, mokyklų vadovai rado stebuklingų būdų pakelti mokytojams atlyginimus?


O gal krikščionių demokratų lyderiui jau tapo etiška klaidinti visuomenę, kiršinti skirtingų profesijų darbuotojus?


O gal mūsų šalį užplūdęs karštis valstybės vyrams atėmė sugebėjimą racionaliai mąstyti, apdoroti informaciją ir skaičiuoti?


Lietuvos švietimo profesinė sąjunga teigia, kad premjeras sąmoningai klaidina bei kiršina visuomenę ir reikalauja premjero paneigti informaciją apie „nemažėjančius ir net augančius“ mokytojų atlyginimus arba pagrįsti savo teiginius skaičiais ir faktais.


 


 


LŠPS informacija


www.svietimoprofsajunga.lt


 

Pažeidžiamos Jūsų teisės darbe? Praneškite apie tai mums!